Twee matinees Varssevelds Mannenkoor

Twee matinees Varssevelds Mannenkoor

Het wordt een tijdreis in muziek, van middeleeuws tot richting de tijd van nu

VARSSEVELD - Het Varssevelds Mannenkoor bestaat dit jaar 150 jaar en heeft een reeks van kleinere en een groot concert op het programma staan voor dit jaar. Het eerste optreden bestaat uit twee Matinees waarvoor een unieke locatie is uitgezocht. Deze locatie is gevonden en deze twee Matinees worden gehouden op zondag 30 april a.s. in het Koetshuis van het kasteel Slangenburg.

Het wordt een tijdreis in muziek: het repertoire is samengesteld van middeleeuws tot richting de tijd van nu. Naast onze vaste pianist Jorrick Simmes zal het koor instrumentaal worden ondersteund door Hanne Feldhaus (blokfluit) en door Johan Klein Nibbelink (gitaar en slagwerk). Rachel Westerveld verleent haar medewerking als soliste.
Beide matinees staan onder leiding van Wim Ruessink, dirigent van het Varssevelds Mannenkoor.
De vervolgconcerten dit jaar zullen steeds iets meer opschuiven naar het “modernere” werk zodat alle geplande optredens iets unieks hebben in de tijdgeest van de afgelopen anderhalve eeuw.

Omdat kasteel Slangenburg als zeer passend wordt ervaren voor twee kleinschalige en daarmee intieme concerten, zal ook de uitstraling van de zangers worden aangepast om het geheel in stijl uit te voeren.

Bezoekers kunnen kiezen uit twee aanvangstijdstippen op 30 april te weten het 1e Matinee dat begint om 14.00 uur en het 2e Matinee om 16.15 uur.

In overleg met Staatsbosbeheer is er die dag extra parkeergelegenheid nabij de Slangenburg gecreëerd en verkeersregelaars zorgen voor een goede doorstroming naar-en van de parkeerplaatsen. Kaarten zijn vanaf 22 maart 2023 uitsluitend in de voorverkoop verkrijgbaar, met opgave van bezoek aan Matinee 1 of 2, via de site van het van het koor www.varsseveldsmannenkoor.nl , via de site van het koetshuis www.koetshuisslangenburg.nl of bij boekhandel Rutgers, Spoorstraat 10 in Varsseveld. De toegangsprijs per kaart bedraagt € 12,50.

Kasteel Slangenburg bestaat sinds 1647 en is gelegen in een gebied van Staatsbosbeer tussen Varsseveld en Doetinchem en is in handen van Stichting Monumentenbezit. Het kasteel was altijd voor bezoekers redelijk gesloten, mede door de opzet dat de Slangenburg een plek was voor rust en retraite. Er heeft met de komst van een nieuw management een verandering plaatsgevonden en is het nu zelfs mogelijk om gebruik te maken van overnachtingsmogelijkheden en beschikt men ook over kleine woningen met B&B faciliteiten. Ook het Koetshuis is meer gericht op bezoekers voor “gewoon” een kop koffie maar ook een lunch of diner behoort tot de mogelijkheden. Ook vinden er regelmatig culturele evenementen plaats en dat is mede de reden dat deze locatie door het Varssevelds Mannenkoor is gekozen. Bezoek voor uitgebreide informatie de site www.koetshuisslangenburg.nl


varssevelds mannenkoor.nl