Mondharmonicavereniging The Hohner Boys uit Gaanderen bestaat negentig jaar

GAANDEREN - The Hohner Boys bestaan 90 jaar op 3 juni 2023. Ze zijn opgericht op 3 juni 1933 en het is nog steeds de oudste actieve mondharmonicavereniging in Nederland.

The Hohner Boys treden regelmatig op in verzorgingshuizen en voor verenigingen, zoals bij regionale muziekuitvoeringen. Voor de coronaperiode gebeurde dat gemiddeld twintig keer per jaar. 

Op dit moment bestaat de vereniging uit veertien personen. Het is een gezellige vereniging die met veel plezier bezig is met hun hobby, muziek maken. Wekelijks wordt er gerepeteerd op donderdagavond in Gaanderen in de kantine van TTV ODION. Ook geeft The Hohner Boys ademhalingsoefeningen, met behulp van de mondharmonica, aan mensen die COPD hebben. Dit gebeurt op twee ochtenden en een avond in de week.

Heeft u interesse om mondharmonica te spelen kom dan eens kijken op een repetitie-avond. Graag van te voren contact opnemen met Gerard Raben, tel. 06-28954544.

In vrband met het negentigjarig bestaan wordt een concert gegeven op zaterdag 3 juni a.s. om 14.00 uur in zaal ’t Onland, Rekhemseweg 175, 7004HD, Doetinchem. 

Entree is gratis en men ontvangt bij binnenkomst een kop koffie/thee.


www.thehohnerboys.nl