Gezamenlijk eten in de kerkherberg in De Wingerd. Foto: PR

Gezamenlijk eten in de kerkherberg in De Wingerd. Foto: PR

Veganistische maaltijd bij de Kerkherberg in de Wingerd

DOETINCHEM - In verband met Hemelvaart en Pinksteren is de kerkherberg van mei verplaatst naar vrijdag 2 juni om 18.45 uur.

Matthew McPike en Sylvia ’t Hart bereiden deze keer een veganistische maaltijd. Veganistisch gaat een stapje verder dan vegetarisch. In een veganistische maaltijd worden namelijk helemaal geen dierlijke producten gebruikt: dus geen melk, eieren, room, vlees, boter, kaas, enz. Voor velen is het misschien de eerste keer dat men zoiets voorgeschoteld krijgt. 

Ook vorig jaar is er al een keer een dergelijke maaltijd georganiseerd en waren de meeste mensen verrast dat je heerlijk kunt eten zonder dierlijke producten. Matthew en Sylvia zijn ervaren koks die zelf al jarenlang op deze manier hun maaltijden bereiden. Matthew vertelt tijdens de maaltijd het één en ander over de achtergronden van een veganistische levensstijl. Het is interessant om te horen waarom iemand deze keuze maakt en wat dat voor invloed heeft op je bestaan. De organisatie hoopt dat men niet massaal thuisblijft met het idee: “wat de boer niet kent, dat eet hij niet”. Integendeel, men hoopt op veel nieuwsgierige eters die deze avond komen proeven van deze 'anders dan anders' maaltijd.

In verband met tweede pinksterdag kan men zich voor deze maaltijd opgeven op dinsdag 30 mei van 09.00 tot 10.30 uur bij Nel Keukenkamp, 06-39580120. Wie vervoersproblemen heeft enin de wijken De Huet, Dichteren of Stadskwartier woont kan vragen om opgehaald te worden.

Zoals gewoonlijk zijn vanaf 17.45 uur de deuren van de Wingerd open. De toegang is vijf euro. Tijdens het kopje koffie aan het eind van de maaltijd komt iemand langs de tafels voor debetaling. Wie het kan missen mag geheel vrijwillig, een extraatje doen in de fooienpot. Hiermee wordt de kerkherberg betaalbaar gehouden voor iedereen.

De kerkherberg is ook via het meedoen arrangement te boeken. Ook dan moet men zich even aanmelden bij Nel Keukenkamp op de aangegeven tijd.