Tweedaagse voor lotgenoten partnerverlies

DOETINCHEM - Zowel het weekend van 15 en 16 juli als het weekend van 19 en 20 augustus wordt er weer een tweedaagse georganiseerd voor de wat jongere weduwen/weduwnaars.

Wanneer iemand die je lief is, overlijdt, verandert je leven en de manier waarop je het leven ervaart op een ingrijpende wijze. Je bent iemand kwijt die je lief is maar daarmee verlies je ook een stukje van jezelf. 

Dikwijls is er in het begin veel aandacht van de omgeving maar na verloop van tijd ebt dit vaak weg en kun je het gevoel krijgen er alleen voor te staan. In zo’n periode kan een lotgenotengroep net datgene zijn wat je nodig hebt om het leven weer op te kunnen pakken.  In een veilige omgeving binnen de intimiteit van een groep lotgenoten kunnen verdriet en gevoelens geuit en gedeeld worden. De gesprekken, waarbij vaste thema’s en zelf ingebrachte thema’s aan de orde komen, zullen afgewisseld worden met schilderen op doek. Ervaring met schilderen is geen vereiste.
De tweedaagse bijeenkomsten vinden plaats in de voormalige gevangenis ‘De Kruisberg’ te Doetinchem en worden begeleid door ervaringsdeskundigen op zowel rouw- als schildergebied. Beide dagen starten we om 10.00 uur en sluiten af om 17.30 uur. Inbegrepen zijn drinken, lunches en alle benodigde materialen. Aan deze bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden gezien de geldprijs die door Humanitas aan deze activiteiten is toegekend.
Tevens bestaat er ook de mogelijkheid om te schilderen met een vaste groep lotgenoten en wel iedere woensdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur. Tijdens deze middagen is er ruimte voor gesprekken maar zal er met name geschilderd worden. Ook deze activiteit vindt plaats in het gevang en bij mooi weer wordt gebruik gemaakt van de gezellig ingerichte luchtplaats.
Voor meer informatie of aanmelding:andrelamers@live.nl