Julian Bril. Foto: PR
Julian Bril. Foto: PR

Julian Bril keert (ook) terug bij zijn oude club

DOETINCHEM - Komend seizoen keert Julian Bril (25) na een afwezigheid van twee jaar terug in de eerste selectie van VIOD. De Doetinchemmer speelde eerder zes seizoenen in het eerste elftal van VIOD, waarin hij een bijdrage leverde aan de promotie van de vierde klasse naar de tweede klasse.

Op slechts 17-jarige leeftijd maakte Julian al zijn debuut in VIOD 1. Zijn jonge debuut plaatste hem in de top 15 van jongste VIOD 1 debutanten aller tijden. Na maar liefst 96 officiële wedstrijden voor het vlaggenschip van VIOD vertrok Julian op 23 jarige leeftijd naar SML in Arnhem. Na twee Arnhemse seizoenen is het nu weer tijd om de clubkleuren van VIOD te verdedigen.

Julian heeft bij VIOD eerder getraind onder Wilhard Knipscheer, Fethi Ozerdogan, Tim Bakens en Jan Lorse. Julian maakte zijn debuut onder leiding van Fethi Ozerdogan in de wedstrijd tegen SC Woezik. Komend seizoen zal Julian zijn opwachting maken in de selectie van hoofdtrainer Rudi Vonk.

Rudi Vonk: “Met Mike Severs, Jorn Eijkelkamp en nu ook Julian Bril keren drie echte VIOD-mannen terug op het oude nest. Julian maakt een zeer gemotiveerde indruk om komend seizoen weer bij VIOD te voetballen. Na een zware blessure twee jaar geleden, hoopt hij zijn fitheid van weleer terug te krijgen en weer van betekenis te kunnen zijn voor ons”.