Een paar deelnemers aan het toernooi. Foto: Martin Huiszoon

Een paar deelnemers aan het toernooi. Foto: Martin Huiszoon

Doetinchemse karatekids
vallen in de prijzen

Jeugdteam van Sportschool Xtra-S en De Guzman Martial Art komt met negen medailles naar huis

DOETINCHEM - Op zaterdag 13 mei werd in Enschede het internationale Tang Soo Do kampioenschap 2023 gehouden. Het toernooi was georganiseerd door De Guzman Martial Art. Met 223 deelnemers was de concurrentie groot, maar het jeugdteam van Sportschool Xtra-S en De Guzman Martial Art uit Doetinchem ging met maar liefst negen medailles naar huis.

De deelnemers waren ingedeeld in verschillende poules. Pepa Villalobos won goud bij het sparren en de loopvormen, en kreeg zilver voor haar breektekst. Matthijs Visser nam een zilveren medaille voor het sparren en een bronzen medaille voor zijn breektest mee naar huis. Zoe Nieling veroverde in haar poule goud bij het sparren en zilver bij de breektesten. En voor Gwen Kuiper was er goud voor haar breektest en brons voor haar loopvorm.

Tang So Doo is een Koreaanse vorm van zelfverdediging, het is een mix van karate en taekwondo. Door de trainingen wordt niet alleen de conditie verbeterd, maar ook kracht, lenigheid, balans, en coördinatie. Bovendien word men weerbaarder en leer je jezelf verdedigen. Dat is belangrijk voor jong en oud, en Tang Soo Do is geschikt voor alle leeftijden.

De lessen van De Guzman Martial Art worden gegeven bij Sportschool Xtra-S in Doetinchem, aan de Doetinchemseweg 67A. Op dinsdag zijn er lessen voor volwassenen en voor kinderen vanaf 5 jaar, verdeeld in verschillende leeftijdsgroepen. Deze worden gegeven door Sa Bom Nim Oliver de Guzman en Kyo Sa Nim Johan van Ingen. Op donderdag is er een extra les van Gijs voor de kinderen.

Een keer meedoen en kijken of het iets voor je is? Ga naar de website van DGMA en Xtra-S of kijk op Facebook voor de precieze lestijden en meer informatie. En kom langs voor een gratis proefles!


xtra-s.nl 


of kijk op Facebook

https://dgma.nl