Nieuwscafé te gast op Festival Achterland met RoosArt en Charles Droste

Met gesprekken over onder andere festivals en evenementen in Doetinchem

DOETINCHEM – Het maandelijkse Nieuwscafé van De Gelderlander en Amphion Cultuurbedrijf sluit zondag 28 mei volgens traditie het seizoen af met een aflevering op festival Achterland, aanvang 14:00 uur. Gast zijn onder meer muurschilderaar Rosalie de Graaf en vertrekkend schouwburgdirecteur Charles Droste.

Rosalie de Graaf heeft Doetinchem recent verrijkt met meerdere muurschilderingen, zoals de hond op de diervoederfabriek, boerin Anna Reintjes in de Gart Seevinckgang en in april de lantaarnaansteker op het stadhuis in Doetinchem. Met het laatste werk is De Graaf zelfs genomineerd voor een internationale prijs.

Ook gast is Charles Droste. De directeur van Cultuurbedrijf Amphion vertrekt na achttien jaar, waarin hij vooral de scepter zwaaide over schouwburg Amphion, die onder zijn leiding een aantal keren werd verkozen tot beste theater van het land. Misschien wel tot zijn eigen verbazing komt er nu een trein voorbij waar hij opspringt: Droste wordt directeur van het Stadstheater in Zoetermeer. 

Met de festivals in Doetinchem houdt het dit jaar om meerdere redenen niet over. Achterland (van 25 tot en met 29 mei) blijft fier overeind, DjazzVibes (eind juni) ook en het nieuwe Hemelsfeestje met Hemelvaart was zelfs een succes. Maar het Stadsfeest ligt op zijn gat en maakt mogelijk een doorstart, theaterfestival Buitengewoon gaat niet door en door het Bevrijdingsfeest ging zelfs een streep. Wat is er aan de hand? Jos Tiemessen (vanuit het BinnenstadsBedrijf Doetinchem druk met evenementen), Patrick Berendsen (als organisator betrokken bij het Bevrijdingsfeest en Achterland) en wethouder Robbert Hummelink praten er over.

Muziek is er van singer-songwriter Miranda Rooks, winnares van Amphion Open 2022. De presentatie is in handen van Erik Hagelstein en Henny Haggeman. Het Nieuwscafé vindt plaats op zondag 28 mei om 14:00 op Festival Achterland op De Bleek en de entree is gratis.