Medailles voor Ypsilon turners. Foto: PR

Medailles voor turnsters Ypsilon

Sport Doetinchem

DOETINCHEM - Op 9 maart vond de derde plaatsingswedstrijd van de Doetinchemse gymnastiekvereniging Ypsilon plaats in Winterswijk voor de teams in supplement F, G en middenbouw niveau 5. Daarnaast turnde op 10 maart het team in supplement C hun laatste voorronde in Nunspeet.

Het team met daarin Aafke Kloppenburg, Dewi Dierking, Minou Krosse, Aafke Weikamp en Nisa Zivali hebben een goede wedstrijd geturnd. Zij mochten samen de zilveren medaille in ontvangst nemen! Individueel werd Aafke N. 1e, Dewi 5e, Nisa 12e, Aafke K. 13e en Minou 15e.
In supplement F kwamen twee teams van Ypsilon in actie. Het team met Maud Geurkink, Maud Weijers, Luana Lemoine, Remke Meinen, Quinty Lutjenkossink en Megan Ferwerda werd knap 1e! Het andere team met daarin Julia Roosendaal, Nathalie Hermans, Ellen Klein Obbink, Liz Holkenborg, Rhodé Bulten en Sarah Bos werd 3e! Individueel werd Maud W. 2e, Nathalie 6e, Liz H. 7e, Luana 8e, Remke 11e, Maud G 12e, Megan 13e, Sarah 17e, Julia 20e en Quinty 21e. Als laatste kwamen die dag Verona Horst, Maud Vieberink en Elif Altintas in actie. Zij eindigde net naast het podium op een 4e plaats. Individueel werd Elif 3e, Verona 12e en Maud 16e.
Op zondag kwam het team supplement C in actie. Dit team met daarin Kiné van Aken, Inde van Aken, Luka Nijland, Daphne Kolthof en Rosaly Kolthof turnde een goede wedstrijd. Zij mochten de bronzen medaille mee naar huis nemen. Tevens hebben zij zich weten te plaatsen voor de halve finale in Vianen.