Lezing over DNA in genealogie

WEHL - Hoe kan DNA-onderzoek helpen bij genealogisch onderzoek? Deze vraag staat centraal tijdens een lezing op vrijdag 22 maart om 14.00 uur in Ons Huis aan de Grotestraat 25 in Wehl. Spreker is Gerrit Woertman uit Soest. De middag wordt georganiseerd door de Nederlandse Genealogische Vereniging in samenwerking met de Oudheidkundige Vereniging Wehl. Toegang en consumptie zijn gratis.

In tv-programma's als DNA onbekend en Spoorloos gaan mensen op zoek gaan naar onbekende familieden. Met DNA kan men op zoek gaan naar onbekende familie, dichtbij maar soms ook ver weg en ver terug. Immers altijd knaagt op enig moment de vraag: 'Waar kom ik vandaan?'. Genealogen zoeken dan in archieven of op internet. Maar wat als het archiefmateriaal er niet meer is of geen duidelijkheid geeft, of als de vraag is zijn die twee families nu wel/niet verwant?
Een DNA-test is niet moeilijk; borstelen, buisjes opsturen, en een aantal weken later komt de uitslag. In deze lezing krijgen de bezoekers een overzicht van de mogelijkheden en wat (opmerkelijke) resultaten.