Bijeenkomst contactgroep MS Vereniging in De Kei

STEENDEREN – De laatste bijeenkomst van de MS Vereniging Nederland in dorpshuis De Kei, Burgemeesters Plantenplein 1 in Steenderen voor mensen met de ziekte MS, hun naasten, zorgprofessionals en andere belangstellenden trok ruim twintig deelnemers uit de Achterhoek naar Steenderen. Voorlichter mevrouw A. Visser liet hen aan de hand van een ‘toolkit’ de ongemakken van de ziekte ervaren, bespreken en duiden. Nog meer inzicht en ervaringen uitwisselen waren de insteek van de avond.

Lopen met zwemvliezen aan en een gewicht aan een been erbij, een overhemd knopen met een handschoen aan of de bijeenkomst beleven met een verduisterde bril. Enkele voorbeelden van attributen uit de ‘toolkit’ die deelnemers konden proberen. Herkenning, ontmoeting en lotgenotencontact maakten de bijeenkomst een succes.
De bijeenkomst, van de contactgroep van de vereniging voor de Achterhoek, wordt op donderdag 30 mei opgevolgd door een bijeenkomst over MS en revalideren door Revalidatiearts mevrouw M. Harmsen uit het Gelre ziekenhuis. Via de landelijke vereniging ontvangen mensen een uitnodiging. Aanmelden is ook mogelijk (dus ook als je geen lid bent van de vereniging) via een berichtje aan info@msvereniging.nl t.a.v. mevr. K. Zwaga.


www.msvereniging.nl