Superboeren en Jonah Falke in Nieuwscafé

DOETINCHEM – Supportersvereniging Superboeren van De Graafschap bestaat een halve eeuw. Voorzitter Hans Boesberg en ‘supersupporter’ Frank Seggelinck zullen zondag 24 maart in het Nieuwscafé in de Seesing Flex Zaal van Amphion Theater in Doetinchem vertellen hoe het is om aanhanger te zijn van de Doetinchemse voetbalclub.

De andere gasten zijn de aan de weg timmerende schrijver Jonah Falke en de lokale zanger Tinus Hoekstra. De laatste heeft zijn naam verbonden aan een nieuw café in Doetinchem.
Jonah Falke treedt in de voetsporen van oud-dorpsgenoot Gijs Wilbrink (beiden komen uit Ulft) door met 'De Geschiedenis van mijn Sok' de aandacht te trekken van literair Nederland. Het weinig ontziende verhaal over de familie Falke werd bewierookt in de literaire bijlagen van de Volkskrant en NRC.
Tinus Hoekstra zingt ondertussen landelijk menig zaal vol als volkszanger. De bewoner van Kleintjeskamp vertelt over het café dat wordt geopend in de Grutstraat onder de naam Dikke Tinus.
Muziek is er van Mighty Mess van het duo Martin Seysener en Eric Sloot. De presentatie is in handen van Erik Hagelstein en Henny Haggeman. Het Nieuwscafé vindt plaats op zondag 24 maart om 14.00 uur in de Seesing Flex Zaal van Amphion Theater aan Hofstraat 159. Kaarten zijn 5,50 euro per stuk, inclusief een drankje. Tickets zijn te koop op:


amphion.nl/nieuwscafe