Ypsilon-turnsters. Foto PR

Ypsilon-turnsters. Foto PR

Turnsters Ypsilon plaatsen zich voor NK

DOETINCHEM - Bij turnwedstrijden in Tilburg en Didam hebben de turnsters van Ypsilon zich uitstekend gepresenteerd. Nanne Kopmels, Ashley ter Horst en Kiné van Aken mogen zelfs deelnemen aan de Nederlandse kampioenschappen.

In het weekend van 16 en 17 maart vonden de halve finales plaats in Tilburg. Daarnaast was er in Didam de derde plaatsingswedstrijd voor middenbouw niveau 2. In Tilburg turnde Nanne Kopmels op zaterdag haar halve finale en ze deed dat supergoed. Ze werd knap eerste en plaatste zich daarmee voor het NK. Zij mag naar de meerkamp turnen en plaatste zich daarnaast ook voor de toestelfinales balk en brug.

Op zondag was het in Tilburg de beurt aan Ashley ter Horst. Zij turnde een uitstekende wedstrijd en werd met maar liefst twee punten verschil eerste. Ashley plaatste zich hierbij voor het NK op de meerkamp maar ook voor de NK finale balk en brug. Hierna was het de beurt aan Kiné van Aken, Inde van Aken en Luka Nijland. Zij lieten allemaal goede oefeningen laten zien. Dit resulteerde uiteindelijk in een eerste plaats voor Kiné, die daarom mee mag doen in de NK finale op de meerkamp en daarnaast ook voor de NK finale voor het toestel vloer. Luka werd in deze wedstrijd 13de en Inde 14de.

In Didam turnde Bo Huiskes met haar team de derde plaatsingswedstrijd. Zij deden het uitstekend en mochten de gouden medaille in ontvangst nemen. Daarnaast eindigde Bo ook individueel als eerste.