Informatieavond over deelkasten

Maatschappij Doetinchem

DOETINCHEM - In Doetinchem, Gaanderen en Wehl wordt gezocht naar plekken voor nieuwe deelkasten. Deze kasten zijn een laagdrempelige manier om dichtbij huis en heel concreet iets voor een ander te doen. Bovendien gaan ze voedselverspilling tegen.

De deelkasten zijn een gezamenlijk initiatief van de Maria Laetitia Parochie en de Protestantse Gemeente Doetinchem. Zij hebben er inmiddels twaalf geplaatst, verspreid over Wehl, Gaanderen en Doetinchem, maar dat is niet genoeg. De deelkasten worden gratis door de beide kerken ter beschikking gesteld. Ze worden bevoorraad door buurtbewoners en bezoekers van diverse kerken, die regelmatig producten meenemen. Daarbij gaat het om houdbare levensmiddelen en verzorgings- en hygiƫneproducten.
Van degene die zijn erf of tuin beschikbaar stelt wordt ook verwacht dat hij/zij een oogje in het zeil houdt en er - al dan niet met anderen - voor zorgt dat de kast overzichtelijk en netjes blijft.
De werkgroep Deelkasten Doetinchem-Gaanderen-Wehl houdt op 25 april een informatieve avond in de Wingerd met als doel meer inzicht te geven in wat de deelkasten betekenen voor de inwoners van de gemeente Doetinchem. Gastspreker is Peter Bob Peerenboom, voorzitter van Platform Armoedebestrijding Doetinchem. Hij zal uitleg geven over de aanpak van armoede in Doetinchem. Tijdens de bijeenkomst delen huidige toezichthouders hun ervaringen en er is gelegenheid vragen te stellen.
 De avond begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk voor belangstellenden. Aanmelden is niet noodzakelijk maar wordt wel op prijs gesteld (deelkastjes.doetinchem@gmail.com). Het adres van De Wingerd is De Bongerd 4 in Doetinchem.