Kindervrijmarkt. Foto: Lekker. Doetinchem
Kindervrijmarkt. Foto: Lekker. Doetinchem

Online verkoop Kindervrijmarkt van start

Doetinchem - Traditiegetrouw wordt de Doetinchemse binnenstad op Koningsdag overgenomen door de jongere generaties. Vanaf 09.00 uur ’s ochtends liggen de kleedjes vol spullen die al twee jaar verzameld zijn op zolder en vertonen kids hun muzikale talenten als echte straatartiesten. Kaartjes voor een plekje op de Kindervrijmarkt kosten 6 euro en zijn online te bestellen. 

Tot circa 14.00 uur kunnen kinderen (onder begeleiding van een ouder/ verzorger) hun spulletjes verkopen. Verspreid over circa 600 plaatsen in de binnenstad struin je door de Boliestraat, Adelaarsstraat, Hooge Molenstraat, Hamburgerstraat, Raadhuisstraat, Nieuwstad, Synagogestraat, Heezenpoort, Dr. Huber Noodtstraat, de Heezenstraatjes, De Veentjes, Schouwburg- en Catharinaplein. Commerciële verkoop is niet toegestaan, want het draait tijdens de vrijmarkt op Koningsdag om de jongste bewoners.

Zaterdag startte de voorverkoop van de plaatsen voor de Kindervrijmarkt. Net zoals vorig jaar is het uitsluitend online mogelijk om kaarten te reserveren. De kaarten worden voor 6 euro per plek verkocht via www.roothaangroep.nl/kindervrijmarkt. Via dit online ticketsysteem zie je direct de beschikbare plekken en kun jij jouw favoriete verkoopplaats reserveren. Na betaling ontvang je per mail jouw ticket(s) met daarop de gereserveerde plek. Heb je een kaartje voor een verkoopplekje weten te bemachtigen, op Koningsdag kun je vanaf 08.30 uur jouw spulletjes uitstallen. Alle voorschriften en veiligheidsregels vind je ook op onderstaande website.
Er is tijdens Koningsdag 27 april genoeg te doen in de binnenstad: Er staan een draai- en zweefmolen op het Simonsplein. Daarnaast staan er door de gehele stad gezellige food-kraampjes.


roothaangroep.nl/kindervrijmarkt