Vrijwilligers gezocht

Maatschappij Doetinchem

DOETINCHEM - Het bestuur van Stichting Manege Zandewierde is op zoek naar een penningmeester. Het bestuur houdt zich onder meer bezig met de administratieve taken, fondsenwerving en andere bestuurlijke taken. Jij bent een enthousiaste, gemotiveerde en ondernemende persoon die zich verantwoordelijk voelt voor het financiële en administratieve deel van de stichting. Daarnaast heb je (natuurlijk!) veel affiniteit met paardrijden en/of hun doelgroep. De inzet is, naast de maandelijkse vergadering, zo’n vier uur per maand. 

Het klusteam van de Stadskamer is op zoek naar tuinmannen/vrouwen die zich in willen zetten voor tuinwerk bij particulieren die dit zelf niet (meer) kunnen, weinig sociaal netwerk hebben en niet over voldoende financiële middelen beschikken om een tuinman/vrouw in te zetten. Daardoor zien ze ook dat er in veel tuinen weinig tot niets (meer) gebeurt. Jouw inzet is in overleg, op dinsdag, donderdag of woensdagmiddag. Ervaring zou zijn fijn net als een rijbewijs om de bus te besturen, maar dit is niet noodzakelijk. 

Op Buurtplein Burenhulp, onderdeel van de website, zoekt een buurtcoach voor een mevrouw (85 jaar) wonend bij Schavenweide, een vrijwilliger of een goede buur, die met haar boodschappen wil doen. In eerste instantie gaat het om iemand die met haar meeloopt. Omdat mevrouw slecht ter been is, durft ze niet meer zo goed alleen te wandelen. Mevrouw houdt ook van een potje rummikub of een potje kaarten. Wanneer je wilt rijden met de auto, dan betaalt ze natuurlijk de benzine. 

Wie belangstelling heeft voor een vacature/Burenhulp bericht kan kijken op de vacaturebank/Buurtplein burenhulp op de website of zelf rechtstreeks contact opnemen met de betreffende organisatie/contactpersoon. Informatie via e-mail info@vrijwilligerscentraledoetinchem.nl of tel. 0314-366734.


www.vrijwilligerscentraledoetinchem.nl