SportID bij Ypsilon. Foto: John Mokkink
SportID bij Ypsilon. Foto: John Mokkink SF2024

Bijna 300 kinderen namen deel aan Kies je Sport 2024

Doetinchem - Basisschoolkinderen in de gemeente Doetinchem van zes tot en met dertien jaar maakten de afgelopen periode kennis met een (nieuwe) sport. 37 sportverenigingen gaven ruim 120 sportcursussen waar de kinderen aan konden deelnemen. Wethouder Patrick Moors van de gemeente Doetinchem en Maurice Tepperik, directeur-bestuurder van Sport-ID overhandigden de Kies je Sport diploma’s aan de deelnemers bij gymnastiekvereniging Ypsilon.

Kies je Sport is één van de grote jaarlijks terugkerende sportstimuleringsprojecten binnen de gemeente Doetinchem. Het project is opgezet om kinderen de kans te geven op een laagdrempelige manier kennis te maken met een sport. Dit geldt voor kinderen die niet aan sport doen, maar ook voor de kinderen die al lid zijn bij een sportvereniging.

Sport-ID ondersteunt de deelnemende verenigingen door de inschrijvingen, promotie en communicatie te organiseren. Daarnaast kijkt Sport-ID samen met de vereniging naar het cursusaanbod, waardoor het zoveel mogelijk aansluit bij de beleving van de doelgroep.