WandelNacht van de Nacht in Halle

Algemeen

HALLE - Het is dit jaar alweer voor de zeventiende keer dat de Nacht van de Nacht wordt georganiseerd. Traditioneel op de laatste zaterdagavond en -nacht van oktober, waarop de klok een uur teruggaat en de nacht een uur langer is. Dit jaar is dat op zaterdag 30 oktober en in Halle wordt er dan gewandeld. In het donker!

Met de campagne Nacht van de Nacht wordt aandacht gevraagd voor het klimaat en energiebesparing op licht, met als doel de hoeveelheid lichtvervuiling in Nederland te verminderen. In dat kader verzorgt regiowerkgroep de Graafschap van het IVN een enerverende wandeling in het buitengebied van Halle. Het landgoed ‘ t Veld, een natuurgebied aan de rand van de gemeenten Doetinchem en Bronckhorst in Halle Nijman, is tussen 19.00 en 22.00 uur opengesteld voor deze donkere tocht met allerlei activiteiten op de route.
Wat is er nu spannender voor jong en oud dan een nachtelijke wandeling in dit mooie natuurgebied: misschien kom je nachtdieren tegen, zie je wormen glimmen, hoor je bijzondere geluiden; voel je de nacht, proef je het bos en zie je in het donker een mooie heldere sterrenhemel. Alle zintuigen worden geprikkeld op zo’n tocht.
Het route is gemarkeerd zodat niemand het risico loopt in het donker te verdwalen. Elk kwartier vertrekt er een groep van ongeveer vijftien personen. Deelnemers worden geadviseerd warme kleding en stevig schoeisel te dragen en een spiegeltje mee te nemen. Deelname is gratis maar een kleine vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
De wandelgroepen vertrekken tussen 19 en 20.30 uur, vanaf De Ruumte (ingang landgoed ‘t Veld), Nijmansedijk 201 in Halle. Parkeerplaatsen zijn bewegwijzerd. Aanmelden (verplicht) via onderstaande IVN-website.


ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek/activiteiten

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant