Hans Idink.
Hans Idink. PR

Nieuw boek Hans Idink

Cultuur

DOETINCHEM - ‘leegte - De mirdan-filosofie’ is de titel van het nieuwe boek van Doetinchemmer Hans Idink. Als ondertitel heeft het 87 pagina’s tellende werk: ‘Filosofische benadering van invulling van leegte met vier nieuwe woorden’.

Hans Idink doet een poging om met vier nieuwe woorden de kloof tussen leegte en dagelijks leven te overbruggen. “Het leven en de leegte zijn erg verschillend. Het leven verwacht een geestelijke en spirituele ondersteuning. De leegte geeft die helemaal niet. Dus toen zat ik met een kloof. Een leegte zonder betekenis, zonder woorden. En een dagelijks leven, dat schreeuwde om betekenis en hele bouwwerken aan woorden nodig had.”
Hans Idink (1970) dacht op zijn 16e: Ik wil opnieuw beginnen met filosofie. Alles tot nu toe weggooien en kijken waar je uit komt in deze tijd. Jaren, zelfs decennia gingen voorbij. Een biologiestudie kwam. Er waren banen en ondernemingen (vaak als zelfstandige in IT, fungerend in verschillende netwerken). Een huwelijk en 2 kinderen. En al die tijd was er filosofie. Met vreugde en in vrijheid elke weg inslaan die interessant of nodig leek.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant