Het Zwitserse gezelschap Joshua Monten. Foto: PR

Het Zwitserse gezelschap Joshua Monten. Foto: PR

Driekoppige draak, carwash, vechten en jongleren

Cultuur

DOETINCHEM - Heb je je ooit afgevraagd hoe het voelt om zelf door de wasstraat te gaan? Heb je altijd al een driekoppige draak willen ontmoeten? Of ben je die tijd al voorbij en zoek je naar de diepere laag? In alle gevallen ben je bij Theaterfestival BuitenGewoon op de juiste plek. 

Op 2 en 3 juli is de binnenstad van Doetinchem het decor voor verschillende theatervoorstellingen én voor een expositie van tien portretten van festivalbezoekers door Herman Brood.

Kindermiddag
Op zaterdag 2 juli organiseert BuitenGewoon een kindermiddag, waarop twee voorstellingen te zien zijn. Kinderen (en kinderen met de volwassen leeftijd) kunnen door de carwash van theatergezelschap Actic, waarbij heel veel schoon wordt behalve de auto.
Ook ballonkunstenaar Guido Verhoef keert terug naar BuitenGewoon, maar dit keer is hij niet alleen. Hij heeft een driekoppige draak bij zich waarmee hij het verhaal van Joris en de Draak vertelt.

Jongleren
Naast Joris en de Draak en de Carwash is op zondag 3 juli onder andere de voorstelling Stick Stock van het gezelschap Tea Time te zien. In deze voorstelling verkennen een danseres, jongleur én Chinees paalartiest hoe ze hun disciplines kunnen combineren en zoeken uit wat er allemaal mogelijk is met een paal.
Het Zwitserse gezelschap Joshua Monten komt Doetinchem laten zien hoe je een potje moet vechten. Gelukkig doen ze dat met een flinke dosis humor en eigengemaakte soundeffecten.
De voorstelling Club Uppercut van Onderwater Producties gaat over onze eigen gewelddadige kant. Want we zeggen dat we die niet hebben of we schamen ons ervoor, maar bij Club Uppercut is dat helemaal niet erg.
Let je dan een beetje op wat je aan hebt als je naar BuitenGewoon komt? Zowel Directie en Co. en Zwermers nemen je kleding onder de loep. Directie en Co neemt je in een dansvoorstelling mee in de wereld van fast fashion en Zwermers onderzoekt in de beeldend theatervoorstelling wat de kleding die je aan hebt eigenlijk over je zegt.
Gedurende het hele weekend is ook de Elephant Parade te zien, georganiseerd door Binnenstad Bedrijf Doetinchem.

Herman Brood
Naast straattheater worden dit jaar ook tien portretten van festivalbezoekers geëxposeerd. De portretten zijn vijfentwintig jaar geleden tijdens BuitenGewoon gemaakt door Herman Brood. Voor het eerst worden de portretten samengebracht.
De expositie is het startschot voor een nieuwe koers die BuitenGewoon inslaat. De komende jaren verschuift de focus naar een combinatie van meer verschillende kunstvormen. Behalve de expositie is er op zaterdag 2 juli ook een presentatie door Jasper Krabbé over het werk van Herman Brood, in de Stadswal in Doetinchem. Aanmelden om hierbij aanwezig te zijn kan via de website van festival BuitenGewoon. Kosten hiervoor zijn 17,50 euro.
Theaterfestival BuitenGewoon vindt plaats op 2 en 3 juli in de Doetinchemse binnenstad. Het festival is voor het grootste gedeelte gratis te bezoeken en voor iedereen toegankelijk. Kijk voor meer informatie, de volledige programmering op:


www.festivalbuitenge-woon.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant