Henny Haggeman en Otwin van Dijk tijdens het vorige Nieuwscafé. Archieffoto: Roel Kleinpenning

Henny Haggeman en Otwin van Dijk tijdens het vorige Nieuwscafé. Archieffoto: Roel Kleinpenning

Irene van der Aart, Marieke Damen en Robbert Hummelink in Nieuwscafé

Maatschappij

DOETINCHEM – Irene van der Aart is gast in het Nieuwscafé in de Seesing Flex Zaal van Amphion Theater in Doetinchem op zondag 28 april. De cabaretier en columnist van De Gelderlander wordt geïnterviewd over haar moeder die Middel X gebruikte.

Van der Aart schreef meerdere columns over het poeder dat wordt gebruikt bij zelfdoding. Middel X is op dit moment in het nieuws vanwege een rechtszaak tegen mensen die het poeder in omloop hebben gebracht.

Robbert Hummelink is ook gast. De Doetinchemse wethouder zal het hebben over de toekomst van de binnenstad. Onlangs is er een nieuwe visie gepresenteerd, waarin onder meer de middeleeuwse kazematten nieuw leven krijgen. Ook komen er nieuwe pleinen tussen het stadhuis en de Hamburgerstraat en bij Amphion.

Verder zal schrijfster Marieke Damen praten over haar jongste novelle. Onderwerp is een schoolreis. Daarbij grijpt ze terug op een buitenlandse reis die vanuit het Ludger College werd gemaakt. Damen heeft de middelbare school gevolgd op het Ludger in Doetinchem.

Muziek is er van GoedVolk. De band speelt folkmuziek en zingt in dialect. De presentatie is in handen van Erik Hagelstein en Karin Geurts. Het Nieuwscafé is een samenwerking tussen Amphion Cultuurbedrijf en De Gelderlander en vindt plaats op zondag 28 april om 14.00 uur in de Seesing Flex Zaal van Amphion Theater aan Hofstraat 159. Kaarten zijn €5,50 per stuk incl. een drankje. Wees verzekerd van een goede plek en bestel je tickets op


amphion.nl/nieuwscafe

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant