Oud-nieuwslezeres Noraly Beyer is verteller. Foto: PR
Oud-nieuwslezeres Noraly Beyer is verteller. Foto: PR

Mattheus Passie: Klassiek ontmoet Latijns-Amerikaanse muziek

Muziek

DOETINCHEM - In een gedurfde en verfrissende bewerking waar klassieke muziek en Latijns-Amerikaanse invloeden elkaar ontmoeten, wordt de Mattheus Passie opgevoerd door Musica Extrema. Deze bijzondere voorstelling, waarbij het verhaal van de evangelist op indrukwekkende wijze wordt verteld, zal zeventien keer door het land worden uitgevoerd, waaronder in Doetinchem, op zondag 17 maart.

Noraly Beyer, oud-nieuwslezeres, vervult sinds 2023 de rol van verteller. De sopraan Claudia Patacca en bariton Joost van Tongeren zullen de beroemde recitatieven en aria’s van het lijdens- en sterfverhaal vertolken.
Claudia Patacca, een gevestigde naam op opera- en concertpodia binnen- en buitenland, heeft haar sporen verdiend met vertolkingen in werken van Bach en andere grote componisten. Als hoofdvakdocent klassieke zang aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle deelt ze haar kennis en ervaring met nieuwe generaties zangers.
Bariton Joost van Tongeren, toegewijd aan een breed scala aan muzikale genres, brengt zijn expertise in het klassieke lied, oratoria en opera naar de uitvoering. Zijn verbintenis met vocaal ensemble Casuquo getuigt van zijn veelzijdigheid en toewijding aan muziek.
De muzikale begeleiding wordt verzorgd door orkest Musica Extrema.

www.dezee.nl/project/musica-extrema-en-noraly-beyer-de-mattheus-passie

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant