Hier om de hoek. Foto: PR
Hier om de hoek. Foto: PR

Muziektheatervoorstelling Hier om de hoek legt verbinding tussen stad en dorp

Muziek

DOETINCHEM – ‘Hier om de hoek’ is een muziektheatervoorstelling over het belang van verbinding. Over oog hebben voor elkaar en openstaan voor elkaars verhaal. De voorstelling is een vlechtwerk van filmische, Nederlandstalige muzikale verhalen over één gemeenschap en toont hoe we uiteindelijk allemaal verbonden zijn. Dit wordt in het Amphion Theater in praktijk gebracht, door het publiek te betrekken en door lokale muzikanten op het podium te brengen.

Singer-songwriter en theater- en filmcomponist Helge Slikker en muzikant/regisseur Tim Klaase brengen met ‘Hier om de hoek’ een concertreeks en een muziekalbum vol filmische Nederlandstalige liedjes. Over een straat vol nieuwkomers, een kerk zonder gemeente, de eerste schooldag, de laatste brugwachter, de gonzende jaarmarkt, de stille rivier, het eens, het oneens, de plotselinge stilstand, de onontkoombare vooruitgang.
De composities vinden plaats in een samenwerking met lokale muzikanten. Zo staan er negen muzikanten op het podium die verschillende genres beslaan: van pop naar jazz en van folk naar klassiek, uitgevoerd op instrumenten als contrabas, marimba, viool, altviool, trombone, euphonium, trompet, drums, mandoline, piano en gitaar.
‘Hier om de hoek’ is te zien op woensdag 27 maart om 20.30 uur in Amphion Theater in Doetinchem. Info en tickets via amphion.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant