Leif en Sem. Foto: PR

Leif en Sem. Foto: PR

Sem en Leif spelen country en americana in Doetinchem

Muziek

DOETINCHEM - De stevig aan de weg timmerende gitarist Leif de Leeuw en zanger/gitarist Sem Jansen komen op zondag 24 maart naar de ABC Music Club in Doetinchem. In hun programma ’From a Living Room’ spelen en zingen zij op hun vintage instrumenten akoestisch allerlei country classics, americana en eigen liedjes.

Leif en Sem brachten onlangs een akoestisch album uit, met dezelfde naam als hun programma. De songs op ’From a Living Room’ zijn een mix van eigen songs en een greep uit de favoriete americana- en countrysongs van het duo, van onder meer Darrell Scott, Glen Campbell en Willie Nelson. Beide heren trekken sinds eind januari tot en met april tot de tanden bewapend met lapsteels, mandolines en gitaren langs diverse kleinere zalen door Nederland.
De twee hebben een grote voorliefde voor blues, southern rock en zogenaamde jam band muziek, maar delen ook een grote passie voor folkmuziek, country en americana. Mede door de lockdown in 2020 werd een beperking een kans (kleine producties mochten wel) en werden de Nederlandse podia onveilig gemaakt met deze akoestische variant, en met succes. Deze shows leidden tot het idee om de toen geschreven liedjes uit te brengen op een album en weer te gaan touren. ’From a Living Room’ is het resultaat daarvan. Het album is een beetje vreemde eend in de bijt, in die zin dat ze met de Leif de Leeuw band inmiddels zes elektrische album hebben uitgebracht, die zijn opgenomen in een studio. Hun akoestische album is geheel eigenhandig opgenomen, thuis op de bank.

De zaal van de ABC Music Club (Spinbaan 21a) gaat open om 15 uur. Leden betalen 12,50 euro voor een ticket, niet-leden 17,50 euro. Mbo- en hbo-studenten krijgen 50 procent korting.

Een voorproefje:


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant