Student Zone.College. Foto: Jeroen Keep
Student Zone.College. Foto: Jeroen Keep

Ontdek het levendige groene mbo tijdens de open dag van Zone.college

Onderwijs

DOETINCHEM - Ben jij gezegend met groene vingers, een hart voor dieren, of prikkelt techniek jouw nieuwsgierigheid? Bij Zone.college vind je gegarandeerd een mbo-opleiding die perfect aansluit bij jouw talenten en interesses. Praktijkervaring opdoen en je persoonlijk ontwikkelen staat centraal in de opleidingen.

Ontdek het levendige groene mbo tijdens de open dag van Zone.college op vrijdag 26 januari 2024 in Doetinchem. Van 15.00 tot 20.00 uur presenteren de mbo-opleidingen zich, waarbij bevlogen docenten en enthousiaste studenten je alles vertellen over het onderwijs, (internationale) projecten en de begeleiding gedurende je opleiding. Het wordt een open dag vol presentaties en demonstraties die je een levendig beeld geven van de diverse groene beroepsmogelijkheden en opleidingen van Zone.college. Ellen Laurensse, locatieverantwoordelijke in Doetinchem, deelt haar enthousiasme: “Het draait allemaal om de ongelooflijk gevarieerde en boeiende opleidingen die het groene mbo biedt!” 

 Of je nu kiest voor Dierenartsassistent paraveterinair, Groen, grond & infra of Veehouderij, in alle mbo-opleidingen staat praktijkervaring centraal. Vanaf dag één werken studenten aan uitdagende beroepsopdrachten, zowel in als voor de beroepspraktijk. Stel je voor studenten Tuin & landschap die de gemeente Doesburg adviseerden over de herinrichting van een groenstrook op het Van Tuyllplein. En studenten Dierverzorging die tijdens de projectweek een bezoek brachten aan het Omniversum en verschillende lezingen en workshops bijwoonden 

Tijdens de lessen op school en op verschillende praktijklocaties doen studenten kennis en ervaring op en ontwikkelen ze hun vaardigheden. Veel studenten lopen stage bij bedrijven in de regio. Laurensse: “Maar er bestaan ook veel mogelijkheden om in het buitenland ervaring op te doen. Zo zijn er afgelopen periode studenten naar Bonaire, Finland en Canada geweest.” 

Goede werkgelegenheid Met een mbo-groen diploma op zak openen zich voor onze studenten talloze carrièrepaden. De groene sector biedt diverse banen op verschillende niveaus en in uiteenlopende branches. Zowel in de regio Doetinchem als daarbuiten zijn er volop kansen in de agro- en voedselsector. De groeiende aandacht voor natuur, duurzaamheid en voedselveiligheid leidt tot de creatie van nieuwe banen. 

Persoonlijke ontwikkeling Laurensse benadrukt: “Bij het groene mbo van Zone.college draait het om meer dan alleen studeren. We leiden studenten op die het verschil maken en een positieve bijdrage leveren aan maatschappelijke vraagstukken. Denk aan uitdagingen op het gebied van natuur, klimaat, energie, dieren, voeding en leefbaarheid. Onze studenten dragen zo bij aan een mooiere, groenere toekomst.” 

“Maar natuurlijk worden ze ook gewoon experts in hun vak en werken ze aan hun persoonlijke ontwikkeling. Dit doen ze samen met bevlogen (gast)docenten, bedrijven en diverse samenwerkingspartners uit het groene werkveld. Op deze manier halen we het beste in hen naar boven.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant