Voorbeeld van een 3D-print. Foto: PR
Voorbeeld van een 3D-print. Foto: PR

Amphion Kunstschool: Introductiecursus 3D-printen

Onderwijs

DOETINCHEM - Wie nieuwsgierig is naar wat 3D-printen allemaal inhoudt, kan deelnemen aan een introductiecursus 3D-printen bij Amphion. De cursus start 8 april!

Gedurende vijf avonden leren de deelnemers de essentiële aspecten van 3D-printen kennen. Van het ontwerpen van 3D-modellen tot het gebruik van geavanceerde softwaretools. De deskundige instructeurs begeleiden bij het begrijpen van verschillende soorten printers, materialen en de beste printtechnieken. Naast technische kennis ontvangen de cursusten praktische tips en trucs om de prints te verbeteren.
Men leert hoe je aan 3D-bestanden kunt komen, hoe je ze kunt maken en bewerken en hoe je ze kunt printen op de printers van het 3D-café. Iedere deelnemer ontvangt na afloop van iedere les een uitgebreid verslag van de besproken kennis. In het verslag staan links naar websites en YouTube filmpjes om de kennis thuis verder te verdiepen. Aan het eind van de cursus zijn de deelnemers in staat zelfstandig een eenvoudige 3D-print te maken. De cursus wordt gegeven in het 3D-printcafé.
De introductiecursus start maandag 8 april bij voldoende aanmeldingen. Na de cursus is iedereen welkom om deel te nemen aan het 3D-printcafé op woensdagavond vanaf 20.00 uur.


amphion.nl/lessen/kunst/3d

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant