Afbeelding
Pexels

De beste trends voor meisjesschoenen

Partnerbijdrage

Elk jaar als de zomer begint, gaan de laarzen uit en vervangen we ze voor sandalen. Maar dit jaar is natuurlijk niet zoals alle andere. Met de opwinding om eindelijk weer naar buiten te kunnen gaan, houdt niemand meer in: iedereen kleedt zich meer dan ooit en is klaar om het beste van het beste naar boven te halen. De zomer mag dan wel afgelopen zijn, de winter is immers al begonnen. Toch is het van belang om nu alvast de beste trends door te nemen zodat je leuke meisjesschoenen kunt kopen voor de volgende zomer. 

Flatforms
We houden allemaal van een throwback en deze trend is daar zeker een goed voorbeeld van. De flatform-trend komt rechtstreeks uit de jaren 90, net als de meeste modetrends op dit moment, en het maakt ons terug in de echte wereld, zowel comfortabel als stijlvol. Van Stassie Karanikolaou’s foam teenslippers tot flatform Tevas, iedereen wendt zich deze zomer op de een of andere manier tot flatforms.

Bandjes
Misschien in lijn met de mode-floss-trend, zijn sandalen met bandjes en veters tegenwoordig overal. Van espadrilles tot hakken, een sandaal met bandjes brengt je van een dag vol ontdekkingen naar een avondje in de club. Van Olivia Culpo tot Emily Ratajkowski, hakken met bandjes zijn populair overal en nergens.

Vierkante neuzen
Bottega Veneta bracht de hak met vierkante neuzen terug en sindsdien is de trend als geen ander van de grond gekomen. Nu kun je beroemdheden vinden op hakken, slippers, flats, muiltjes, de lijst gaat maar door. Van Karlie Kloss’s Versace-muiltjes met vierkante neus tot Kourtney Kardashian’s Bottega Veneta-hakken met vierkante neus, het is de go-to-look deze zomer.

Veganistisch leer
Veganistisch leer is misschien wel een van de grootste trends in de mode op dit moment, aangezien de industrie haar werk voortzet om duurzamer en diervriendelijker te worden. Hoewel nieuwkomer Vejas een duurzaam sneakermerk is met opties voor veganistisch leer, hebben grote merken zoals Adidas tot Gucci onlangs ook veganistisch leer omarmd.

Teenslippers met hak
Wij dragen al jaren slippers, bijvoorbeeld als we gaan douchen naast een douchewand. Het is bovendien de onofficiële officiële schoen van de zomer en we hebben dit seizoen eindelijk een nieuwe manier gevonden om ze te dragen. Soort van, tenminste. Meer alsof we een oude manier van dragen nieuw leven hebben ingeblazen. Teenslippers met hak verheffen je look net genoeg en blijven toch zomers en comfortabel.

3D geprint
Zou dit een toekomstige trend kunnen zijn? We hebben Balenciaga’s uitstapje naar 3D-geprinte schoenen al gezien toen het merk de ultieme influencer Kylie Jenner onlangs een paar 3D-geprinte hakken stuurde. Adidas heeft ook wat 3D-printen geïmplementeerd met hun 3D-geprinte tussenzolen in een paar van hun hardloopschoenen. Zal deze trend aanslaan?

Gewatteerd
Gewatteerde sandalen zijn in. Ze zijn leuk om te dragen en gaan van casual tot verfijnd. Van gewatteerde leren muiltjes tot gewatteerde slippers, elk merk van Zara tot Proenza Schouler maakt nu een gewatteerde sandaal. Sterren als Sofia Richie, Tracee Ellis Ross en Ashley Graham hebben de laatste tijd ook hun outfits aan elkaar geknoopt met deze schoenen.

Dit artikel wordt u aangeboden door schoenen.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant