Mark Boumans. Foto: PR
Mark Boumans. Foto: PR

Boumans genomineerd als Beste Bestuurder

Politiek

DOETINCHEM – Jaarlijks vindt een verkiezing als Beste Bestuurder plaats. Het jaarthema voor 2023 luidde: betrokken bewoner, betrokken bestuurder. Burgemeester Mark Boumans is nu door vakgenoten genomineerd voor deze eervolle en begeerde titel. Lokale en regionale volksvertegenwoordigers, bestuurders, secretarissen en griffiers maakten in de eerste ronde een selectie.

Door Bert Vinkenborg

Het eindresultaat is dertien nominaties voor de titel beste bestuurder per provincie en een nominatie als beste waterschap bestuurder. In de tweede ronde die er nu aan komt bepaalt de burger wie van de genomineerden de beste bestuurder van Nederland is. Iedere burger mag stemmen!

Al bij de twee vorige verkiezingen werd Boumans naam veel genoemd en dat bracht hem toen bij de laatste vijftig. Dit keer dus als enige genomineerde voor Gelderland. Boumans: “Dat is een eervolle nominatie voor een grote provincie als de onze. Het bijzondere nu is dat bij verkiezing zelf, dus in de tweede en beslissende ronde, iedere burger mag stemmen. Dus als je het graag wilt worden is het wel nodig dat je ook een beetje campagne voert.” De stemmen kunnen worden uitgebracht via een link Als alle stemmen geteld zijn wordt op 7 februari bekend gemaakt wie zich in 2024 Beste Bestuurder van Nederland mag noemen.

Hoe de uitslag ook wordt; Mark Boumans komt door de nominatie landelijk in de schijnwerpers te staan. Houdt Doetinchem hem nog als burgemeester? Boumans: “Deze nominatie is er mede het gevolg van dat ik hier goed aard en me hier thuis voel. Ik zie deze nominatie ook als ondersteuning van onze campagne ‘Elke Regio Telt’. Het belang van de periferie, de grensregio’s, wordt hiermee ook nog een keer ondersteund.” 

Stemmen doe je via deze link

                           

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant