De Stadswal. Foto: PR
De Stadswal. Foto: PR

Pinkstergemeente vindt nieuw onderkomen in De Stadswal

Religie

DOETINCHEM - Vanaf zondag 17 december zal Pinkstergemeente Doetinchem haar zondagse diensten houden in De Stadswal aan de Burgemeester van Nispenstraat in Doetinchem.

De kerkelijke gemeenschap huurde 42 jaar lang de aula en lokalen van het Ulenhof College voor haar samenkomsten. Sinds afgelopen zomer is het beheer van het gebouw aan de Bizetlaan overgaan naar het nieuwe Panora Lyceum.

‘Een aantal zaken kwamen samen’ alsdus Frank Huinink, één van de oudsten van de Pinkstergemeente. “We kregen te maken met een nieuwe beheerder en door veranderingen van de aula werd deze minder geschikt voor onze samenkomsten. Alles bij elkaar maakte dat we het afgelopen jaar gingen rondkijken naar andere mogelijkheden. We hebben diverse opties bekeken maar telkens bleek het niet passend voor ons. In oktober besloten we er als kerk heel bewust voor te gaan bidden. We namen daar elke zondag in de diensten extra tijd voor. Begin oktober tipte iemand ons over De Stadswal en aan het einde van die maand was het de enige passende en serieuze optie. We zien dit echt als een gebedsverhoring.”

De Pinkstergemeente komt elke zondag samen vanaf 10:30 uur, vanaf 17 december dus in de kapel van De Stadswal. Ook op 25 december, 1e Kerstdag, zal er een dienst zijn om 10:30 uur. Zij nodigen u van harte uit om eens een dienst bij te wonen.

Er is opvang voor kinderen en na de dienst is er gelegenheid om na te praten met een kopje koffie.

De eigenaar van De Stadswal is blij dat er weer zondagse diensten worden gehouden in de kapel aan de van Nispenstraat. Het gebouw, een rijksmonument, werd in 2019 volledig gerenoveerd en zoveel mogelijk in originele staat teruggebracht. Boven de ingang staan de kenmerkende woorden ‘Predik het Evangelie’. Dit Evangelie, het Goede Nieuws dat God van mensen houdt, laat de Pinkstergemeente graag horen vanaf deze nieuwe plek.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant