Onder toeziend oog van toernooileider Hans Schurink verrichten twee VV Ruurlo 1 spelers Christiaan Scholten (r) en Brett Verheijen de loting. Foto: PR

Onder toeziend oog van toernooileider Hans Schurink verrichten twee VV Ruurlo 1 spelers Christiaan Scholten (r) en Brett Verheijen de loting. Foto: PR

De Graafschap-Nigeria bij Plus Karel Stegeman voetbaltoernooi

Sport

Loting verricht voor 38ste editie van internationaal jeugdvoetbaltoernooi in Ruurlo

Door Jan Hendriksen

RUURLO-DOETINCHEM - De Graafschap-Nigeria, een mooi affiche uit de 38ste editie van het Plus Karel Stegeman voetbaltoernooi dat in het komend pinksterweekende in Ruurlo wordt gehouden. Garden City Panthers FC uit Nigeria is een van de clubs uit vier verschillende continenten die op sportpark ‘t Rikkelder in actie komen..

Onder toeziend oog van toernooileider Hans Schurink trokken twee VV Ruurlo 1 spelers Christiaan Scholten en Brett Verheijen de lootjes voor de poule-indeling. Het tweetal koppelde VV Ruurlo U21 in groep A aan Silkeborg IF uit Denemarken, Kalmar FF uit Zweden, Hapoel Be’er Sheva uit Israël, Excelsior uit Rotterdam en aan Club Atlético Sarmiento uit Argentinië. Groep B wordt gevormd door Oud-Heverlee Leuven uit België, AC Horsens uit Denemarken, De Graafschap, Garden City Panthers FC uit Nigeria, Sparta uit Rotterdam en Halmstads BK uit Zweden. 

Het is voor het eerst dat er tijdens de Pinksterdagen ploegen uit vier verschillende continenten, Europa, Azië, Afrika en Zuid Amerika, deelnemen  aan het PLUS Stam KST (Karel Stegeman Toernooi) deel. De debutanten Club Atlético Sarmiento uit Argentinië en Garden City Panthers FC uit Nigeria vertegenwoordigen respectievelijk Zuid-Amerika en Afrika en het Israëlische Hapoel Be’er Sheva is, na hun debuut vorig jaar, dit jaar namens Azië van de partij. Onder de negen Europese deelnemers bevindt zich één debutant, het Belgische Oud-Heverlee Leuven. Teams die vorig jaar hebben deelgenomen en dit jaar terugkomen zijn, Kalmar FF en Halmstads BK (Zweden), AC Horsens en Silkeborg IF uit Denemarken en uit eigen land De Graafschap en VV Ruurlo O21. De overige twee Nederlandse deelnemers, Excelsior en Sparta, beide uit Rotterdam, keren na een respectievelijke afwezigheid van dertien en vijf jaar terug op het toernooi dat van zaterdag 18 tot en met zondag 20 mei wordt verspeeld.

Gastgezin
Het organisatiecomité van het Plus Karel Stegeman toernooi is nog op zoek naar gastgezinnen en teambegeleid(st)ers. Een gastgezin biedt gedurende vier dagen onderdak aan twee spelers van een team, zorgt ook voor hun ontbijt en avondeten maar maakt in ruil daarvoor een onvergetelijk weekend mee. Een teambegeleid(st)er is aanspreekpunt voor de begeleiders, spelers en gastgezinnen van een team.
De teams komen vrijdag tegen het einde van de middag aan in Ruurlo waar ze worden gekoppeld aan hun gastgezinnen. Vanaf dat moment trekt men het gehele pinksterweekend met ze op en zorgt men dat alles soepel verloopt. Wie wil optreden als gastgezin of als teambegeleid(st)er wil optreden kan contact opnemen met Koen Hoijtink, tel. 06-5388 9466 of e-mail koen_hoijtink85@hotmail.com.


De poule-indeling. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant