Bij de Walmolen staat dit kunstwerk van Karen van Doorn. Foto: Roel Kleinpenning
Bij de Walmolen staat dit kunstwerk van Karen van Doorn. Foto: Roel Kleinpenning foto Roel Kleinpenning

20 op een rei 2022

Twintig kunstwerken op de voormalige stadswallen

DOETINCHEM - Kunstenaarsnetwerk “Het Web” organiseert, na een succesvolle eerste editie ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan in 2015, dit jaar alweer de vierde editie van het tweejaarlijkse buitenkunstproject “20 op een rei”.

Van 24 juni tot 1 november zijn de 20 kunstwerken te zien op de buitenrand, de voormalige stadwallen, van het oude stadscentrum met zijn typische eivormige plattegrond.

Kunstobjecten
De kunstobjecten zijn gemaakt door lokale en regionale kunstenaars uit Nederland en Duitsland, maatschappelijke organisaties zoals scholen en zorginstellingen.
Alle deelnemers krijgen als uitganspunt een 2 meter lange zwarte kunststof buis met een doorsnede van 31 cm door de organisatie aangeleverd als basis en uitgangspunt voor het kunstwerk waarbij verleden, heden of toekomst, zowel feit als fictie, als inspiratiebron kunnen dienen.
De samenwerking met de kunstenaars uit Bocholt krijgt een structureel karakter en het project zal vanaf 2020 ook in Bocholt, onder de naam “20 mal d’Aa” worden gerealiseerd. Het project wordt daarna afwisselend het ene jaar in Doetinchem en het andere jaar in Duitsland georganiseerd.

De feestelijke opening was vijdagavond 24 juni om 19.30 uur door wethouder Jorik Huizinga op het Catharineplein (doorgang Lyceumkwartier in de Burg. V. Nispenstraat), waarna de route gezamenlijk werd gewandeld en de kunstenaars een toelichting op hun werk gaven.

Er is op diverse adressen gratis een uitgebreide routebeschrijving, in het Nederlands en in het Duits, verkrijgbaar bij VVV/Stadsmuseum in de Burgemeester van Nispenstraat en Café Vanouds in de Grutstraat en op diverse andere adressen, zie hiervoor de website.


20opeenrei.nl