Peter Valen in 2013 in gesprek met Marianne Vos. Foto: Tour de Mariënvelde
Peter Valen in 2013 in gesprek met Marianne Vos. Foto: Tour de Mariënvelde Picasa

Tour de Mariënvelde weer van start

MARIËNVELDE - Op vrijdag 1 juli gaat de Ronde van Frankrijk opnieuw van start. Voor deelnemers aan het traditionele spel Tour de Mariënvelde, dat verbonden is aan de grote wielerkoers, begint daarmee de strijd om ‘het geel’. 

De organisatie in Mariënvelde wist in de lange geschiedenis van het spel al vele coryfeeën uit de wielersport naar het kerkdorp te lokken. Zo konden winnaars hun prijs in ontvangst nemen uit handen van onder anderen Jan Janssen (winnaar Tour de France in 1968), Marianne Vos, Nikki Terpstra, Leontien van Moorsel, Servais Knaven, Thomas Dekker, Koen Bouwman en Sam Oomen.
Momenteel is nog niet bekend wie de prijsuitreiking in 2022 zal doen. "We wachten altijd even tot de planning van de renners duidelijk is. Hoe dan ook, we hopen dat het op zondagavond 24 juli tijdens de slotavond weer ouderwets gezellig zal worden”, blikt Valen vooruit.
De organisatoren van de Tour de Mariënvelde hopen wel op een attente houding van de deelnemers. "De Tour kent een afwijkend schema dit jaar. De start is niet op zaterdag maar al op vrijdag 1 juli 2022. Voor de deelnemers betekent dit, dat hun ploeg uiterlijk op zaterdagmiddag 2 juli 2022 om 14.00 uur aangemeld moet zijn. Een dag eerder dan normaal dus.
Digitale inschrijving kan via www.tourdemarienvelde.nl (na 29 juni).