Waterschapsbelasting kan worden kwijtgescholden

Economie Doetinchem

DOETINCHEM - Veel mensen ontvangen in deze dagen hun aanslag voor de waterschapsbelasting. Dat is vaak een behoorlijk groot bedrag en niet iedereen kan dat betalen. Dan is het mogelijk om bij de GBTL kwijtschelding vragen. Dat moet wel binnen zes weken nadat de aanslag is ontvangen.

Het GBLT (gemeente- en waterschapsbelasting) geeft mensen die de belasting niet kunnen betalen de mogelijkheid dit in delen te betalen of om dit helemaal kwijt te schelden. Dat moet iedereen wel zelf aanvragen en ieder jaar opnieuw. Dus ook zij die in 2021 geen waterschapsbelasting hoefde te betalen, moeten dat voor 2022 opnieuw aanvragen. Dat kan via onderstaande website.
Op deze site staan de voorwaarden waaronder deze kwijtschelding wordt gegeven. De normen van het waterschap zijn in de regel wat strenger dan van de gemeente. Ze zijn met het formulier voor de aanvraag te vinden op hun website. GBLT is ook telefonisch bereikbaar onder nummer 088-0645555.
Wie hulp nodig heeft bij de aanvraag kan terecht bij de vrije inloop van het Buurtplein of bellen met het PAD (06-52225763).


gblt.nl/kwijtschelding
www.buurtplein.nl/buurtplein-inloop