Jongeren organiseren bingo, dauwtrappen en schoenendoosactie voor project in Roemenië

DOETINCHEM - Een groep jongeren van de Heilige Geest Kerk in Doetinchem zamelt geld in voor Romakinderen en ouderen uit Roemenië. Zij willen hun steentje bijdragen om deze gemeenschappen te ondersteunen en te helpen. De jongeren organiseren op 31 maart vanaf 19.30 uur aan de Bilderdijkstraat 3 in Doetinchem een bingo en een loterij, op Hemelvaartsdag een fietstocht en tot 9 april een schoenendoosactie waarbij ze iedereen oproepen om een schoenendoos te versieren en te vullen met spullen voor de Romakinderen. Het doel is om 150 gevulde schoenendozen in te zamelen.

In 2022 is een groep jongeren naar Roemenië geweest om te helpen bij het zomerkamp voor Romakinderen en bij een granny-project. Deze reis heeft zoveel indruk gemaakt dat ze ook dit jaar diverse acties organiseren om geld in te zamelen voor deze projecten. In de zomer vertrekt er weer een enthousiaste groep om te gaan helpen bij de projecten. De jongeren werken samen met lokale organisaties in Roemenië om ervoor te zorgen dat het geld op de juiste manier besteed wordt en direct ten goede komt aan de kinderen en ouderen.
De groep is erg enthousiast over hun acties en hoopt dat ze voldoende gevulde schoenendozen en geld zullen inzamelen om een verschil te kunnen maken in de levens van de mensen in Roemenië. Ze willen anderen inspireren om zich ook in te zetten voor goede doelen en om te laten zien dat zelfs kleine acties grote gevolgen kunnen hebben.
Als je geïnteresseerd bent in het ondersteunen van deze actie, kun je contact opnemen via het sociale media account van NGK Doetinchem op Facebook en Instagram of via de website www.ngkdoetinchem.nl.
De bingo is op 31 maart 2023 vanaf 19.30 uur voor iedereen toegankelijk aan de Bilderdijkstraat 3 in Doetinchem. Meedoen aan de bingo kost €3,- per ronde en €1,- per lot in de loterij. Veel organisaties, bedrijven en personen hebben prijzen gesponsord waaronder een barbecue, een dinerbon en een meter krentenwegge.


www.ngkdoetinchem.nl