V.l.n.r. Luka Nijland, Inde van Aken, Rosaly Kolthof, Kiné van Aken en Laura Polman. Foto: PR
V.l.n.r. Luka Nijland, Inde van Aken, Rosaly Kolthof, Kiné van Aken en Laura Polman. Foto: PR

Turnsters Ypsilon Doetinchem plaatsen zich voor het Nederlands Kampioenschap

DOETINCHEM - Afgelopen weekend vond de laatste regionale voorronde plaats voor de turnsters van Ypsilon Doetinchem in niveau 5 en supplement F. Daarnaast was er dit weekend ook de landelijke halve finale voor het team in supplement C.

Op zaterdag 18 maart turnden de turnsters van niveau 5 en supplement F hun derde regiowedstrijd in Winterswijk. Quinty Lutjenkossink, Megan Ferwerda, Bine Van Breemen en Verona Horst vormen samen een team in niveau 5 en mochten, ondanks een paar foutjes tijdens de wedstrijd, het zilver in ontvangst nemen.

Het team in supplement F, bestaande uit Julia Roosendaal, Maud Geurkink en een turnster van VGV Varsseveld, heeft een uitstekende wedstrijd geturnd. Aangezien zij met z'n drieën een team vormden, telden alle scores mee. Ze hebben een zilveren medaille weten te behalen. Individueel werd Julia 3e en Maud 4e.
Op 19 maart turnden de senioren van supplement C als team hun landelijke halve finale in Rotterdam. Kiné van Aken, Inde van Aken, Rosaly Kolthof, Luka Nijland en Laura Polman hebben samen een stabiele wedstrijd geturnd. In een sterk deelnemersveld hebben zij een mooie 3e plek behaald, en daarmee heeft dit team zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap.