Het Veteranenontmoetingscentrum Spoorzicht aan de Terborgseweg. Foto: PR

Het Veteranenontmoetingscentrum Spoorzicht aan de Terborgseweg. Foto: PR

Tien jaar Stichting Veteranen Oost Nederland (SVON)

DOETINCHEM - Op 15 april 2023 viert Stichting Veteranen Oost Nederland (SVON) haar 10-jarig bestaan. Het jubileum vindt plaats vanaf 14:00 uur in het Veteranenontmoetingscentrum Spoorzicht aan de Terborgseweg 79 te Doetinchem.

Het is een evenement voor veteranen, vrijwilligers, donateurs, partners en andere belangstellenden. Belangstellenden zijn van harte welkom om samen met de stichting het jubileum te vieren onder het genot van een hapje en een drankje.

De SVON is opgericht in 2012 door Cor Keijzer, Libanonveteraan uit de regio Oost-Nederland. In 2013 is het pand in gebruik genomen en in het afgelopen jaar is het gerenoveerd en verduurzaamd met hulp van diverse vrijwilligers.

"We zijn trots op wat we de afgelopen tien jaar hebben bereikt en kijken met vertrouwen naar de toekomst", zegt Cor Keijzer. "We blijven ons inzetten voor de belangen van veteranen en hun gezinnen en willen ook de komende jaren onze bijdrage blijven leveren aan een betere nazorg voor veteranen, in samenwerking met de gemeente Doetinchem."

Het Veteranenontmoetingscentrum Spoorzicht is een plek om met een goede kop koffie ongedwongen samen te komen. Iedereen is welkom, jonge en oude veteranen, dienstplichtigen en (post-)actieve militairen, maar zeker ook het thuisfront. Naast of tijdens de reguliere openingstijden worden er saamhorigheidsmaaltijden, lezingen, filmavonden en exposities georganiseerd. Het is ook mogelijk om zelf kleinschalige activiteiten te organiseren, zoals reünies, cursussen of lotgenotencontacten.

De SVON is aangesloten bij de samenwerkende Veteranenontmoetingscentra. De SVON heeft het keurmerk VOC en werkt samen of heeft contacten met andere veteraneninitiatieven in Nederland. Nuldelijnsondersteuning wordt gefaciliteerd voor mensen die daar behoefte aan hebben. 

Meer informatie:


info@svon.nl  

www.svon.nl