De folklorische dansgroep Wi’j eren ’t Olde uit Velswijk trad ook op tijdens de Zonnebloem bijeenkomst bij Het Onland in Gaanderen. Foto: Roel Kleinpenning
De folklorische dansgroep Wi’j eren ’t Olde uit Velswijk trad ook op tijdens de Zonnebloem bijeenkomst bij Het Onland in Gaanderen. Foto: Roel Kleinpenning foto Roel Kleinpenning

De Zonnebloem afdeling Gaanderen, bestond in 2020 veertig jaar.

GAANDEREN - De verenigingsafdeling van De Zonnebloem Gaanderen werd op 10 september 1980 opgericht, maar door corona in het jubileumjaar moest het feest worden uitgesteld. Afgelopen zaterdag 25 maart, in de maand van het 42,5 jarig bestaan, werd alsnog het jubileum gevierd in eigen kring.

In begin 2019 werd een commissie gevormd om te kijken op welke wijze het jubileum gevierd zou kunnen worden, met als belangrijkste idee dat het een feest moest worden voor onze gasten samen met onze vrijwilligers, met een niet te groots programma, zodat er volop ruimte zou zijn voor ontmoeting. Hierin is de commissie heel goed geslaagd.

De gasten werden vanaf 13.30 uur verwelkomd en door de vrijwilligers begeleid naar de grote zaal van het Onland, waar onder het genot van koffie met wat lekkers en een drankje, gezellig met elkaar bijgepraat kon worden, af en toe onderbroken door een optreden van de klompendansgroep uit Hummelo. De muziek werd verzorgd door de band Dubbel Solo. De tijd vloog voorbij en de middag werd afgesloten met een rijkelijk en uitgebreid stampottenbuffet , waarna de gasten voldaan naar huis vertrokken. Voor de gasten die niet aanwezig konden zijn, wordt de komende week een attentie thuis bezorgd.