Zondagse rondleiding weer om 11.00 uur over het DRU Industriepark

ULFT - Met ingang van komende zondag, 2 april, is de vaste zondagse rondleiding weer om 11 uur over het DRU Industriepark in Ulft. Afgelopen winter begonnen de wandelingen om half 12; maar met het ingaan van de zomertijd beginnen de wandelingen weer om 11 uur, tot eind oktober.

Onder leiding van een deskundige gids wordt een wandeling gemaakt over het terrein van de vroegere ijzergieterij / emailleerfabriek / metaalfabriek, opgericht als hoogoven al in 1754. De fraaie muurschildering op het terrein geeft een beeld van het begin. Nu resteren er zeven rijksmonumentale gebouwen, bijzonder industrieel erfgoed, herbestemd tot een uitnodigend complex voor (industrie)cultuur, recreatie, wonen en werken. 

De gids zal vertellen over het verleden en het heden en onder andere het Portiersgebouw, dat zijn culturele bestemmingen, de SSP-hal, vroeger waren dat gieterijen, en het Monument voor de Arbeider, dat is de fotogalerij bij fabrieksschoorsteen de Fakkel, worden bezocht. 

Start 11.00 uur, in de hal van het Portiersgebouw; daar is ook de balie. Het programma duurt tot 12.15 uur. 

Reserveren via DRU Industriepark, info@dru-industriepark.nl, tel. 0315 200 150, of zondagmorgen melden voor 11 aan de receptie bij het startpunt, de hal van het Portiersgebouw.

Maximaal 20 personen. Kosten € 4,00 pp, kinderen van 6 t/m 12 jaar € 2,00;.onder 6 jaar gratis.  

Meer info:


dru-industriepark.nl