Foto uit de expositie 'Om het peloton'. Foto: Gert Wielink
Foto uit de expositie 'Om het peloton'. Foto: Gert Wielink

Foto expositie 'Om het peloton' in Oerkroeg Schiller

Ploegarts Gert Wielink exposeert

AALTEN - De expositie 'om het peloton' toont een aantal foto's van momenten die een andere kant van de wereld van de topsport, in dit geval wielrennen, laten zien. Door zijn werk als ploegarts bij wielerploeg JumboVisma komt Gert Wielink af en toe in situaties die normaliter niet in beeld komen. Soms is er dan de mogelijkheid dit vast te leggen. 

De geƫxposeerde foto's tonen dit soort bijzondere momenten. Daarnaast is deze serie foto's zo gekozen, dat elke foto meer laat zien. In de expositie worden de beelden in een fotoboek van een uitleg voorzien. Met foto's en uitleg krijgt de kijker wellicht een ander, explicieter, breder beeld van wat er allemaal bij wielrennen komt kijken.

Het organiserende FotoKabinet is een initiatief van Oerkroeg Schiller samen met het OFC. De groep die ervaring heeft met het exposeren in een museale omgeving ziet het als een uitdaging om binnen de sfeer van een kroeg mooie exposities te realiseren. 

Het OFC bestaat uit fotografen en kunstenaars die al dan niet beroepsmatig werkzaam zijn. Ieder lid heeft zijn of haar eigen specialisatie en werkt vanuit eigen interesse. De leden zijn: Bettina Hogeweg, Gerjo te Linde, Laura de Morree, Wim Peters, Judith Spook, Peter van Tuijl, Ton van Vroonhoven, Gert Wielink en Dinie Wikkerink.  

De expositie is te bezoeken in Oerkroeg Schiller, Prinsenstraat 4, 7121 AG Aalten

De openingstijden zijn:
Dinsdag en woensdag 19:00 tot 01:00, donderdag 16:00 tot 01:00, vrijdag en zaterdag 14:00 tot 02:00 en zondag van 14:00 tot 01:00