Marinka Reijmer, Babet Berendsen-Toebes, Fréderique Hoenderboom, logopedisten die in Zelhem werkzaam zijn. Foto: PR

Marinka Reijmer, Babet Berendsen-Toebes, Fréderique Hoenderboom, logopedisten die in Zelhem werkzaam zijn. Foto: PR

Logopedie Reijmer heeft de logopediepraktijk van Paul Waanders overgenomen

Nieuwe locatie bij de dierenartsen-praktijk aan de Dr. Grashuisstraat in Zelhem

DOETINCHEM - Paul Waanders gaat in de loop van 2023 van zijn welverdiende pensioen genieten, Logopedie Reijmer heeft de praktijk overgenomen. Logopedie Reijmer heeft zes locaties in Doetinchem en behandelt daarnaast op diverse scholen in de omgeving. Er zijn tien logopedisten werkzaam met ieder haar eigen specialisatie. Op die manier kunnen ze de diverse logopedische stoornissen allemaal binnen de praktijk behandelen, want er is veel kennis in huis. Maar waarvoor kun je bij een logopedist terecht?

Een logopedist ziet kinderen met spraak- en taalproblemen, ook worden lees- en spellingsproblemen in de praktijk behandeld. In de praktijk is een pre-logopedist werkzaam die (zeer) jonge kinderen met eet- en drinkproblemen ziet, deze behandelingen vinden in de meeste gevallen bij de cliënt thuis plaats. Er werken in de praktijk diverse OMFT specialisten, zij behandelen afwijkende mondgewoonten vaak in samenwerking met de tandarts en/of orthodontist. 

Ook worden in de praktijk veel volwassenen gezien met stem- of keelklachten, denk aan een hese of schorre stem, stemvermoeidheid, het gevoel hebben dat er iets in de keel zit, hoesten of keelschrapen. Daarnaast worden er volwassenen met ademhalingsproblemen behandeld, veroorzaakt door bijvoorbeeld spanning, stress, COVID-19, COPD, astma of hyperventilatie. 

Er is ook een specialist werkzaam om neurologische problematiek te behandelen zoals Parkinson, MS of problemen ten gevolge van hersenletsel.

Paul heeft altijd aan huis behandeld, maar vanwege de overname is Logopedie Reijmer op zoek gegaan naar een nieuwe locatie. Deze is gevonden bij de dierenartsenpraktijk aan de Dr. Grashuisstraat in Zelhem.

Er is flink verbouwd en daardoor zijn er twee ruime behandelkamers, een wachtkamer en een magazijn gerealiseerd. Het is een fijne werkplek geworden waar de cliënten de hulp krijgen die ze nodig hebben.

In Zelhem zijn zes logopedisten uit het team werkzaam, zodat de diverse problematiek hier behandeld kan worden.