Hans Idink van het kunst- & filosofiecafé en Ibrahim Ahmed voor de moskee in Nunspeet. Foto: PR
Hans Idink van het kunst- & filosofiecafé en Ibrahim Ahmed voor de moskee in Nunspeet. Foto: PR

Ahmadiyya bij het Kunst - & Filosofiecafé

DOETINCHEM - De samenleving verandert snel en onze problemen ook. We hebben alle creativiteit en ideeën nodig om de uitdagingen van de 21e eeuw aan te kunnen. Het Kunst & Filosofiecafé wil dat doen met een reeks bijeenkomsten om een aantal onbekendere religies en levenswijzen in Nederland aan je voor te stellen. Om te laten zien wat er allemaal al in Nederland aan levenswijsheid aanwezig is en om kennis en kunde bij elkaar te brengen. Op 9 juni is er een lezing over Ahmadiyya, ‘Liefde voor iedereen, Haat voor niemand.’

De Messias is gekomen

Hadrat Mirza Ghulam Ahmad (1835- 1908, vrede zij met hem), de stichter van de Ahmadiyya Moslim Djamaat, behoorde tot een nobele Moslimfamilie uit Qadian (India). Hij was een vroom man en naar aanleiding van goddelijke openbaringen verklaarde hij in 1891 dat hij de Beloofde Messias en Mahdi was, wiens komst was voorspeld door de Heilige Profeet van de Islam, Muhammad (mogen de vrede en de zegeningen van Allah met hem zijn) en wiens komst ook was voorspeld in de geschriften van andere godsdiensten. Zijn aanspraak vormt de basis van de Ahmadiyya Moslim Djamaat. Zijn volgelingen geloven dat zoals de komst van Elias in geestelijke zin was vervuld in de persoon van Johannes de Doper, de tweede komst van Jezus in geestelijke zin was vervuld in de komst van Hadrat Mirza Ghulam Ahmad.

Liefde voor iedereen, Haat voor niemand

De volgelingen van de Ahmadiyya Moslim Djamaat moeten in hun dagelijks leven de sociale, morele en geestelijke waarden illustreren die door de Islam worden ingeprent. Zij spannen zich daarom in vriendschap, welwillendheid en rechtvaardigheid te bevorderen, niet alleen onderling, maar ook tussen andere naties en gemeenschappen. De Ahmadiyya Moslim Djamaat verkrijgt over de gehele wereld steeds meer erkenning en respect voor haar missionaire inspanningen en het bevorderen van een vreedzaam naast elkaar bestaan.

De bijeenkomst vindt plaats op 9 juni en begint om 19:30 uur in kasteel de Kelder, Kelderlaan 11, 7009 BV Doetinchem. 

Aanmelden op


www.kunstenfilosofiecafe.nl