Alida Oppers. Foto: Arenda Oomen

Alida Oppers. Foto: Arenda Oomen

Arenda Oomen Fotografie in opdracht van min jenv/ Cyber Security Raad

Hoofd Onderwijsinspectie te gast bij gratis Onderwijsgesprek

DOETINCHEM – In de laatste editie van Het Onderwijsgesprek van dit schooljaar gaat presentator Wendelien Wouters in gesprek met gastspreker Alida Oppers, Inspecteur-generaal van de Inspectie voor het Onderwijs en voorzitter van de Inspectieraad. Op donderdag 8 juni bespreken zij vanaf 20:00 uur de huidige regelgeving binnen het onderwijs en de vrijheden/beperkingen die dit met zich meebrengt.

De avond wordt opgezet rond het thema Ruimte in regels. De in 2017 door de Inspectie uitgegeven gelijknamige brochure vormt het uitganspunt van de avond. Aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden hier in de Achterhoek laten we ter inspiratie zien waar het onderwijs tegenaan loopt en waar we kansen zien. Samen met Inspecteur Oppers verkennen we hoeveel er qua onderwijsorganisatie mogelijk is binnen de regels van de Inspectie. Daarbij komen ook onderwerpen als werkdruk en personeelstekort aan de orde.
Het Onderwijsgesprek is donderdag 8 juni in de Seesing Flex Zaal, locatie Hofstraat 159. Ontvangst vanaf 19:30 uur, start van Het Onderwijsgesprek om 20:00 uur. De toegang is gratis, wel is aanmelding via amphion.nl/onderwijsgesprek verplicht.