Patrick Moors op de voorgrond. Foto: Marten Duit
Patrick Moors op de voorgrond. Foto: Marten Duit

Achterhoekse lokale partijen willen meer samenwerken

Politiek

DOETINCHEM/ULFT - Lokale partijen in de Achterhoek hielden zaterdag 9 maart, in samenwerking met het Kennispunt Lokale Politieke Partijen en de Gelderland Academie, hun eerste toogdag op het DRU Industriepark in Ulft. Ruim zestig wethouders, raadsleden, bestuursleden en fractieondersteuners bespraken de prioriteiten voor de Achterhoek Raad. Woningbouw stond met stip op 1, gevolgd door leefbaarheid, mobiliteit en economie.

Patrick Moors, wethouder in Doetinchem, nam het initiatief voor de dag “In de Achterhoek komen we al als wethouders van lokale partijen samen. We zien dat raadsleden van landelijke partijen elkaar makkelijk vinden, en daarom investeren we in een ontmoeting.”
Burgemeester Mark Boumans, voorzitter van de Achterhoek Raad en vicevoorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeente, is onder de indruk van de opkomst en licht een belangrijk lobbypunt van de VNG toe. “Lokale partijen ontvangen op dit moment geen subsidie van de Rijksoverheid. Met de nieuwe Wet op de Politieke Partijen komt daar verandering in. Dat steunen we als VNG en daarin werken we samen met het Kennispunt en lokale partijen.”
De zestig vertegenwoordigers van lokale partijen konden kiezen uit vier workshops, zoals een debattraining en een workshop over het werven van nieuwe raadsleden. In die laatste workshops werden volop tips gedeeld en plannen gesmeed om samen te werken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant