Afbeelding
Foto:

Kinderopvang en Onderwijs in Doetinchem slaan deze zomer de handen in één

vr 16 jul 2021, 13:23 Algemeen

Doetinchem - Tijdens de zomervakantie kunnen kinderen van 2 tot 7 jaar met een VVE-indicatie uit de gemeente Doetinchem deelnemen aan een zomers educatief aanbod. Peuters zijn welkom bij de PeuterZomerSpelen, kleuters zijn welkom bij de Zomerschool. Beiden staan voor wekenlang originele en educatieve activiteiten, gericht op (taal)ontwikkeling van kinderen.

Vorig jaar organiseerden de kinderopvangorganisaties Humankind, Kindernet en Spelenderwijs voor de eerste keer de PeuterZomerSpelen. Dit jaar sluiten de drie onderwijsorganisaties PRO8, GelderVeste en IJsselgraaf met de Zomerschool aan.

Leren en groeien in de vakantie

”Na een schooljaar waarin kinderen veel thuisonderwijs hebben gehad, zijn we erg blij dat we de kinderen die het nodig hebben deze zomer iets extra’s kunnen bieden,” zegt Ada Spek-Compagne, directeur van basisschool De Zonneboom. “We zien ieder jaar na de zomervakantie al een teruggang in de ontwikkeling van kinderen en daar komen de gevolgen van de coronamaatregelen nog eens bovenop. Met de Zomerschool kunnen we de kinderen die dat echt nodig hebben een extra steuntje in de rug bieden.”

Door een goede samenwerking tussen de gemeente, kinderopvang en onderwijs is dit aanbod voor kinderen met een VVE indicatie tot stand gekomen. Met leeftijdsgerichte activiteiten met thema’s als water, strand en vakantie.

Waar en wanneer

Peuteropvang De Zon van Humankind en basisschool De Zonneboom van GelderVeste starten op maandag 19 juli in de wijk Oosseld. Onder begeleiding van DansJeFit gaan de PeuterZomerspelen en de Zomerschool om 9.30 uur van start. Tegelijkertijd starten Peuteropvang Kruimeltjes van Humankind en basisschool Gaanderwijs van PRO8 in Gaanderen. Ook peuteropvang ’t Onderdeurtje in Overstegen start op 19 juli. IKC De Plattenburg van IJsselgraaf en Kindernet volgt op 26 juli in de wijk De Huet. IKC Het Noorderlicht van IJsselgraaf en Spelenderwijs sluiten af en start op 9 augustus in de wijk Noord. Iedere locatie is geopend gedurende drie weken. Dankzij de spreiding van de locaties over Doetinchem, heeft ieder kind met een VVE-indicatie de mogelijkheid om dichtbij huis deel te nemen.

Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier