Ronald Reusink, voorzitter van SC Varsseveld. (foto: Roel Kleinpenning)
Ronald Reusink, voorzitter van SC Varsseveld. (foto: Roel Kleinpenning) Foto: Roel Kleinpenning

Voorzitter zit niet in ivoren toren

Algemeen

Varsseveld - Woensdag 30 mei vindt de derde Achterhoekse Voetbalnacht plaats. Naast veel voetbalentertainment worden er vijf awards uitgereikt in verschillende categorieën. In de aanloop naar het evenement staat telkens een genomineerde uit een bepaalde categorie centraal. Ditmaal Ronald Ruesink van SC Varsseveld die genomineerd is voor de award Voorzitter van het Jaar.

door Hans Hissink

Ronald Ruesink werd 2,5 jaar geleden gevraagd of hij voorzitter van SC Varsseveld wilde worden. Hij hoefde daar niet lang over na te denken. “Ik werd benaderd door twee wijze heren die een nieuw bestuur aan het vormen waren. Ik heb toen gezegd “als jullie denken dat ik dat kan, dan moet ik dat maar gaan doen”.” Bestuurservaring bij een voetbalclub had hij niet. Wel kende hij de club goed omdat hij ruim 18 seizoenen in het eerste van SC Varsseveld gevoetbald heeft.

“Gemiddeld besteed ik rond 12 uur in de week aan de club. Ik probeer dan overal mijn gezicht laten zien. Niet alleen bij het eerste, maar ook bij het 8e, het damesteam, het 35+ team en de E5,” vertelt de enthousiaste mede-eigenaar van Van Raam uit Varsseveld. Ruesink is geen voorzitter die vanuit een ivoren toren bestuurt. “Binnen het bestuur overleggen we met elkaar en beslissen we met elkaar. Samen denken en samen doen. Ook naar de leden toe. Een vereniging zijn wij met ons allen, dus moeten we ook allemaal wat doen.”

Bij zijn aanstelling heeft de 55-jarige geboren en getogen Varssevelder twee dingen gelijk uitgesproken. “Ik heb aangegeven dat ik niet altijd aanwezig ben vanwege werk en vakantie. Daarnaast is besloten dat de maximale bestuurstermijn niet langer dan 9 jaar mag zijn. Ik denk dat ik het zes jaar kan volhouden. Dan heb ik mijn maatschappelijke taak bij de voetbalclub er op zitten,” legt Ruesink lachend uit.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier