Doetinchemse verlichting. Foto: PR
Doetinchemse verlichting. Foto: PR PR

Lichtproject sluit aan bij Oosterlicht

Algemeen

DOETINCHEM - Vanaf dinsdagavond staan de lichtstralen op de Catharinatoren van het lichtproject Doetinchem VerbindT stil. De lichten in het centrum van Doetinchem zijn van 21 december tot en 6 januari namelijk verbonden met de 24 andere lichtbundels in de regio Achterhoek waarmee Doetinchem VerbindT zich aansluit bij het Achterhoekse project Oosterlicht Verbindt.

Oosterlicht Verbindt is een regionaal initiatief van Hans van den Hurk waarbij in de donkere winterperiode lichtstralen worden geplaatst in de regio die met elkaar verbonden worden in de lucht. In iedere gemeente van de Achterhoek staat tenminste één lichtbundel te stralen. Dit jaar zijn er 25 deelnemende lichtbundels. Hiermee worden de Achterhoekse gemeenten figuurlijk met elkaar verbonden.
“Wij zijn blij dat wij ons met het lichtproject Doetinchem VerbindT mogen aansluiten bij het Oosterlicht”, vertelt Louis van Andel, directeur van Binnenstadbedrijf Doetinchem. Eerder deze maand initieerde de stichting samen met het Stadsmuseum Doetinchem VerbindT, een lichtproject in de binnenstad dat een eerbetoon brengt aan natuur en de regio Achterhoek. “Doetinchem VerbindT staat juist voor die verbinding met én het belang bij de regio te symboliseren. Dat wij ons nu kunnen aansluiten laat zien dat we samen nog meer ‘licht’ kunnen geven als regio.”
“Een prachtig gebaar van verbinding”, vindt bedenker van het Oosterlicht Hans van den Hurk. “Juist nu is verbinding welkom én nodig. Er is veel meer dat ons als maatschappij bindt dan dat ons scheidt.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier