Wethouder Henk Bulten en Esther Ruesen, directeur Stadsmuseum Doetinchem. Foto: Roel Kleinpenning
Wethouder Henk Bulten en Esther Ruesen, directeur Stadsmuseum Doetinchem. Foto: Roel Kleinpenning foto Roel Kleinpenning

Maquette binnenstad in kerstsfeer: ‘Staaltje snel schakelen’

Cultuur

Doetinchem – Het idee om de maquette van de binnenstad in kerstsfeer te hullen kwam spontaan op en werd in drie weken gerealiseerd. Esther Ruesen, directeur van het Stadsmuseum en de VVV, en Henk Bulten, wethouder en bestuurslid van Achterhoek Toerisme, verrichtten samen de opening. 

Door Bert Vinkenborg

Drie weken geleden bedacht Esther met vrijwilligers dat nu de hele binnenstad in kerstsfeer is en lege winkelpanden ingericht worden op welke manier zij zich als VVV en Achterhoeks inspiratiepunt konden aansluiten bij de sfeer van de binnenstad. De maquette in de centrale hal van de VVV toont de binnenstad zoals die in 1940 was. De vraag was ‘Hoe krijgen we die in kerstsfeer?

Bulten ontving in het weekend een foto waarop te zien was waar men bij de VVV mee bezig was. De klus ís nu dus klaar. “Ik vond dat zo leuk dat ik meteen een appje naar Esther heb gestuurd. Ik ben hier in de eerste plaats als wethouder maar ook als bestuurslid van Achterhoek Toerisme. Vooral voor Doetinchem vind ik het een fantastisch idee.” /\Esther Ruesen noemt nog de samenwerking met het Binnenstadbedrijf Doetinchem, waarvan directeur Henk Tannemaat ook bij de opening aanwezig is. De VVV heeft de samenwerking met het Binnenstadbedrijf opgezocht en gekeken wat daar deze winter gedaan wordt en hoe men zich daarbij kon aansluiten. December is vooral een maand van beleving. De maquette in kerstsfeer is het fraaie resultaat geworden. Esther: “We hadden nul euro budget, dus hoe ga je dat in drie weken optuigen. Ik vind dit een staaltje van snel schakelen, zo doen we dat hier, we namen elkaar aan de arm en zeiden ‘we maken er wat van’. We hebben dit met drie kanjers van vrijwilligers gerealiseerd.” Het modeltreintje dat door de maquette rijdt is voor liefhebbers nog een extra attractie.

Voorlopig is de maquette de enige plek in de stad waar tijdens de feestdagen sneeuw ligt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier