Accountant én schrijfster Inge Spaan. Foto: PR

Accountant én schrijfster Inge Spaan. Foto: PR

Foto: PR.

Inge Spaan signeert nieuwe thriller in de regio

Cultuur

DOETINCHEM-ULFT - Haar fans kijken ernaar uit: het vijfde boek van de Achterhoekse thrillerschrijfster Inge Spaan komt uit: Schrikkeldag. De presentatie is, uiteraard op 29 februari, bij boekhandel Broese in Utrecht. Er staan inmiddels signeersessies gepland in Doetinchem, Varsseveld en Ulft.

Iedere vier jaar slaat op schrikkeldag het noodlot onder raadselachtige omstandigheden toe in het dorp Warchem. Op 29 februari 2012 verdrinkt een vijfjarig meisje in een sloot dichtbij haar huis. Vier jaar later kost een fatale woningbrand een geliefde dorpsbewoner het leven. in 2020 crasht een jonge man op de schrikkeldag met zijn motor.
Toeval, of niet? Aafke is als buitenstaander niet overtuigd van het verband, maar wordt meegetrokken in verhalen uit het verleden door haar vriend en dorpsbewoner Stef. Vastbesloten om achter de waarheid te komen gaat ze op onderzoek uit. Hoewel de wildste geruchten de ronde doen, laat Aafke zich niet zomaar afschrikken. Tot ze anonieme telefoontjes begint te krijgen die haar bang maken. Zou zij dit schrikkeljaar het volgende slachtoffer kunnen zijn?

Schrikkeldag is een spannende psychologische thriller, waarin niets is wat het lijkt. Inge Spaan weet het gevoel van een mysterie in een hechte gemeenschap treffend op te schrijven. Goed uitgewerkte personages én een fantastische plottwist maken dit boek tot een indringende thriller die je niet meer weg kan leggen.

Over de auteur
Inge Spaan is geboren en getogen in de gemeente Oude IJsselstreek (drie jaar geleden verhuisde ze na heel lang in Gendringen te hebben gewoond naar Voorst). Ze werkt als zelfstandig accountant en schrijft in haar vrije tijd spannende thrillers en korte verhalen. Daarnaast is ze schrijfdocent en helpt ze beginnende auteurs met hun verhaal.
Volgende maand staan er in de regio drie signeersessies gepland. Op vrijdag 1 maart is Inge tussen 18.30 en 20.00 uur bij Raadgeep en Berrevoets in Doetinchem, op vrijdag 22 maart van 14.30 tot 16.30 uur bij boekhandel Rutgers in Varsseveld en op zaterdag 23 maart van 14.00 tot 16.00 uur bij Primera Ulft.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant