Foto: Peter van Amersfoort / Achterhoekfoto.nl
Foto: Peter van Amersfoort / Achterhoekfoto.nl

Amphion Open: Tweede voorronde boordevol talent

Cultuur

DOETINCHEM - Het leek alsof de zon nooit onder zou gaan vrijdagavond. De reggae band Contra Fools uit Winterswijk bracht met hun vrolijk makende muziek de reggae tot leven. De acht muzikanten, waaronder drie geweldige blazers zorgden voor een zomers feestje. De relaxte vibes kwamen vooral tot uiting in het eigen werk van de band met nummers als Chillen, Cupid, Back to the Beginning. Bij hun laatste nummer ‘Geen zin’ dacht ik even naar Doe Maar te luisteren. Jammer dat men (nog) geen nominatie voor de finale kreeg. Het publiek kan dat mogelijk maken door op de sociale media op hen te stemmen.

Door Ben Beijer

De fruitmand vol verschillende kunstvormen van Amphion Open werd nog duidelijker tijdens het geweldige optreden van Studio INDANS en Company 3 uit Doetinchem. Via de beide zijtrappen kwam de in prachtige zwarte kleding gestoken formatie naar de eigenlijk te kleine dansvloer. De prachtige choreografie van de dans ontstond in uitgewoond theater op een verlaten Russische legerbasis net buiten Berlijn, waar een deel van deze dansgroep mocht optreden. De kracht en emotie van dans bracht de zaal in vervoering. Men nam het publiek mee naar die lugubere legerbasis, maar gaf ook een gevoel van hoop tijdens een deel van de dans toen het leek alsof een vlucht vogels wegzweefde naar de vrijheid. Het bracht de dansformatie een dik verdiende nominatie voor het grote toneel tijdens de finale. 

Het akoestisch Indie trio, Only Innocence uit Gaanderen bestaat uit Mick, Laurens en Janna Hun optreden bracht de avond naar een nog hoger niveau. Drie gitaren en drie prachtige stemmen zorgden voor harmonische zang van grote schoonheid. Vanaf de eerste tonen van het prachtig gezongen Cyclone’’ betoverde de formatie de kleine zaal van Amphion. Ook of misschien wel juist tijdens het a capella deel van ‘White Winter’ hoorde men the white snow red as strawberries In the summertime als het ware dooien. Dat deze formatie meer kan dan eigen interpretaties van bekende covers zingen, bleek overduidelijk bij het afsluitende eigen werk;’ Lost in Time’. Niks ‘alleen maar onschuld’, op naar de grote finale met een meer dan verdiende nominatie van de vakjury. 

Dat Amphion Open een overvolle fruitmand is bewees Rob Heebink uit Steenderen. De gepassioneerde verpleger ouderenzorg bracht een conference-achtige presentatie over zijn ervaringen in de zorg. De voordracht met leuke anekdotes is misschien wat meer geschikt voor een andere doelgroep. Met zelfgemaakte filmpjes met ouderen die van zijn zorg genieten bracht hij een glimlach op de gezichten van het geboeid luisterende publiek. 

Last but not least: Singer-songwriter Linde Lammersen uit Neede. Linde maakt muziek in het pop-en ballads genre waar zij een geheel eigen rauw randje aan toe voegt. Goed te horen dat zij een fan is van Adele. De pas 18 jaar jonge zangeres zingt loepzuiver en beschikt over een volwassen en krachtig stemgeluid. Muziek- studiegenoot Isabelle van de Heuvel begeleidde haar aan de vleugel. Linde zong een mix van covers en eigen werk. Door de prachtige vertolking van o.a. “ Believe Me’ en She Used To Be Mine gaf de vakjury haar als derde een nominatie voor de grote finale op 14 september. 

De derde voorronde vindt plaats op vrijdag 31 mei.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant