De brunch wordt opgeschept. Foto: Matthew McPike
De brunch wordt opgeschept. Foto: Matthew McPike Matthew McPike

Doetinchemse Fairtrade Brunch: ‘Het was weer (h)eerlijk!’

Economie

DOETINCHEM - Bij de start van de Fairtrade week 2021 op zaterdag 30 oktober, organiseerde Fairtrade Gemeente Doetinchem samen met het Metzo College voor de vierde keer een (h)eerlijke Fairtrade brunch. Na afwezigheid van één jaar konden 125 fijnproevers weer genieten van lokale, biologische en Fairtrade producten.

Onder leiding van René Klein, docent Horeca en Bakkerij, hebben negen leerlingen van het Metzo College enthousiast meegeholpen bij de voorbereiding en organisatie van de brunch. De leerlingen maakten heerlijke koffiebroodjes, suikerbrood en krentewegge. Diverse broodjes, soep, mosselen, bitterballen en eiergerechten maakten de brunch compleet. De thee, sinaasappelsap. bananen en het zoete broodbeleg waren fairtrade gecertificeerd.

Sponsoren
Dankzij de hulp van lokale sponsoren: Vishandel Hendriksen, Slagerij Bles, Bloematelier Rosas, Moods coffee, Spar, Plus, COOP, Sligro en Dex Partyrent was het voor de deelnemers mogelijk om voor vijf euro te genieten van heerlijk duurzame gerechten. Door de huidige omstandigheden was het aantal plekken dit jaar beperkt. Volgend jaar hoopt Fairtrade Gemeente Doetinchem weer plek te hebben voor 220 personen.
“Met de Fairtrade brunch stimuleren wij samen de lokale landbouw en veeteelt in Nederland, kunnen boeren in ontwikkelingslanden hun levensomstandigheden verbeteren, hun kinderen naar school sturen en bouwen aan een toekomst voor hun bedrijf”, aldus woordvoerder Anneke Peerenboom.

Aankoop telt
“Fairtrade producten kopen is altijd goed en belangrijk”, vervolgt zij. Dat geldt zeker ook tijdens de Fairtrade Weken. Van 30 oktober tot en met 7 november staat Fairtrade in het hele land in het zonnetje.
Supermarkten promoten in die week hun Fairtrade producten en Fairtrade Gemeente kernteams organiseren allerlei activiteiten om te laten zien hoe belangrijk eerlijke handel is. Peerenboom: “Doe jij ook mee? Verras iemand met een Fairtrade product, bak een taart met Fairtrade-ingrediënten of geniet van een Fairtrade bakkie koffie thuis, onderweg of op je werk. Zo simpel kan het zijn.”

Bezoek de site van Fairtrade Doetinchem en bekijk de lijst met aangesloten winkeliers en horecaondernemers:.


www.fairtradedoetinchem.nl/deelnemers

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier