Basar Önal in actie tegen MVV. Foto: De Graafschap Media
Basar Önal in actie tegen MVV. Foto: De Graafschap Media De Graafschap Media

De Graafschap legt talent Basar Önal voor drie jaar vast

Sport

DOETINCHEM - De Graafschap heeft met Basar Önal een overeenstemming bereikt over een contract voor de duur van drie seizoenen. Daarmee zal de ruwe diamant uit de eigen jeugdopleiding de komende jaren te zien blijven in het Achterhoeks blauw en wit. 

“We zijn erg blij dat we wederom een speler van de jeugdopleiding een contract hebben kunnen geven”, aldus technisch manager Peter Bijvelds over het contracteren van Basar, die onlangs in het duel met MVV Maastricht zijn officiële debuut maakte voor De Graafschap.
“In korte tijd heeft hij ook mij overtuigd. Basar is een groot talent en heeft al verschillende interlands gespeeld als jeugdinternational van Turkije. Hem wacht volgens ons een prachtige toekomst, indien hij op alle fronten, ook mentaal, de progressie blijft boeken die we nu al van hem zien”
Hoofd jeugdopleiding Jefta Bresser is trots: “Het feit dat Basar een contract tekent, laat zien dat wij als jeugdopleiding goed bezig zijn. Daarnaast heeft Basar er hard voor gewerkt en dat wordt nu beloond. Na zijn debuut is dit het volgende moment waar hij trots op mag zijn.”
De 17-jarige aanvaller is dankbaar en blij met het ondertekenen van zijn contract: “Ik heb de afgelopen jaren keihard gewerkt en alles gegeven om een contract te verdienen. Ik zit op dit moment goed in mijn vel en ben volgens mij goed bezig. Dat je dan een contract krijgt bij de club waar je al vanaf je zevende speelt, is een heel mooie beloning. Ik zie dit contract als een aanmoediging om door te gaan.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant